Οι γερανοί... βγαίνουν στους δρόμους για να μαζέψουν εγκαταλελειμμένα δίκυκλα στο δήμο Αθηνών

Αθήνα: «Σκούπα» για τα εγκαταλελειμμένα δίκυκλα

Πάνω από 800 «πεταμένα» δίκυκλα θα μαζευτούν από τον Δήμο Αθηνών, με στόχο την εκκαθάριση των εκάστοτε σημείων και την βελτίωση της προσβασιμότητας όπου χρειάζεται. Δείτε περισσότερα.

Με ανακοίνωσή του, ο Δήμος Αθηνών ξεκινά την περισυλλογή εγκαταλελειμμένων δικύκλων τα οποία βρίσκονται σε διάφορα σημεία, σε δρόμους αλλά και πεζοδρόμια. Στόχος του δήμου είναι να απομακρυνθούν περίπου 800 δίκυκλα μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις δυσχεραίνουν την προσβασιμότητα στους κατοίκους της πόλης.

Μάλιστα, σε μια τακτική που τείνει να γίνει… της μόδας, υπάρχει τετραψήφιος αριθμός καταγγελιών αλλά και online πλατφόρμα, στην οποία οι πολίτες μπορούν να ενημερώσουν τον δήμο για την ύπαρξη εγκαταλελειμμένων δικύκλων. Οι πολίτες μπορούν να τηλεφωνούν στο 1595 ή να μπουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα novoville.

Ο δήμαρχος της Αθήνας Κώστας Μπακογιάννης, έκανε λόγο για μια «μεγάλη, διαρκή προσπάθεια σεβασμού του δημόσιο χώρου και της καθημερινότητας των Αθηναίων». Για αυτό το λόγο, αν τυχόν κατέχετε κάποιο εγκαταλελειμμένο δίκυκλο, μαζέψτε το… πριν το κάνει ο δήμος για εσάς!