Ασφάλιση μοτοσυκλέτας με τα χιλιόμετρα, για πρώτη φορά στον κόσμο

Αλλάζουν όλα όσα ξέραμε για την ασφάλεια μοτοσυκλέτας; Ένας νέος τρόπος ασφάλισης των αγαπημένων τους οχημάτων έρχεται να προστεθεί και υπόσχεται μεγαλύτερη ευκολία για περιστασιακούς αναβάτες. Πως θα σας φαινόταν;

Οι αναβάτες μοτοσυκλέτας παγκοσμίως, έχουν επισημάνει την ανάγκη νέων προσεγγίσεων στην ασφάλιση μοτοσυκλέτας, αφού σε πάρα πολλές περιπτώσεις, τα δίκυκλα κυκλοφορούν λίγες ημέρες το χρόνο και αποτελούν κυρίως οχήματα ελεύθερου χρόνου. Τώρα, μια αμερικανική εταιρεία ονόματι VOOM προσφέρει την ασφάλεια μοτοσυκλέτας με βάση τα διανυθέντα χιλιόμετρα και όχι το εξάμηνο ή το έτος.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 
Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στα ξένα μέσα ενημέρωσης, η VOOM προσφέρει την νέα πολιτική ασφάλισης, υπολογίζοντας τις χρεώσεις με βάση την μάρκα και το μοντέλο της μοτοσυκλέτας, το ιστορικό του αναβάτη και την «αξιολόγηση κινδύνου». Η νέα υπηρεσία ασφάλισης της VOOM είναι προς το παρόν διαθέσιμη στις πολιτείες Arizona, Illinois, Indiana και Ohio, ενώ όπως δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας, Tomer Kashi, «παρακολουθούν στενά όλες τις αγορές» για πιθανή διεύρυνση της υπηρεσίας.
 

Δίνοντας περισσότερες πληροφορίες για το πώς οι πελάτες χρεώνονται τα ασφάλιστρα τους, ο Kashi εξήγησε ότι κάθε μήνα, ο αναβάτης πρέπει να παρέχει στην εταιρεία μια φωτογραφία του χιλιομετρητή του, για να υπολογιστεί το ανάλογο ασφάλιστρο. Το ποσόν που θα προκύψει, προστίθεται σε μια πάγια, μηνιαία και μικρή χρέωση.
 
Πως σας φαίνεται εσάς αυτή η ασφαλιστική προσέγγιση; Πιστεύετε ότι θα είχε επιτυχία και στην χώρα μας; Είναι κάτι που θα θέλατε να δείτε να γίνεται;
 

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »