Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία στην Αθηνών-Λαμίας

Κλειστή από το απόγευμα και μέχρι πριν από λίγο έμεινε η Εθνική Οδός Αθηνών-Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών λόγω της χιονόπτωσης. Μεγάλη ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες που εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους ακόμα και δύο ώρες.

Το απόγευμα της Δευτέρας (17.00) σταμάτησε η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, από το ύψος των Αφιδνών. Η «Νέα Οδός» εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τη διακοπή της κυκλοφορίας λόγω των σφοδρών καιρικών φαινομένων στη Μαλακάσα και τις γύρω περιοχές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Νέα Οδός, ενημερώνει τους οδηγούς, ότι έπειτα από σχετικές αποφάσεις των αστυνομικών διευθύνσεων, λόγω της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων στις περιοχές Μαλακάσας, Υλικής & Μαρτίνου και με στόχο την ασφάλεια των πολιτών, διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων στο ρεύμα προς Λαμία στα διόδια των Αφιδνών και στο ρεύμα προς Αθήνα πριν τα Οινόφυτα. Ειδικά για το ρεύμα προς Λαμία και την τεχνητή ανάσχεση στις Αφίδνες, οι οδηγοί μπορούν ακολουθώντας τις υποδείξεις της Τροχαίας να αναστρέψουν στο ρεύμα προς Αθήνα».

Η ταλαιπωρία λόγω... «Ζηνοβίας» ήταν μεγάλη για χιλιάδες οδηγούς και επιβάτες που αναγκάστηκαν να παραμείνουν ακινητοποιημένοι στα οχήματά τους για πολλές ώρες μέσα στο κρύο.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι εκτός από την Αθηνών-Λαμίας, κλειστή είναι η περιφερειακή οδός Πεντέλης-Νέας Μάκρης, λόγω της έντονης χιονόπτωσης, ενώ τα ΚΤΕΛ με προορισμό την Αθήνα, έχουν ακινητοποιηθεί από το πρωί στον κεντρικό και περιφερειακό σταθμό ΚΤΕΛ Φθιώτιδας.

Update: Στις 9 το βράδυ με νεώτερη ανακοίνωσή της, η ανάδοχος εταιρεία ενημέρωσε τους οδηγούς πως και τα δύο ρεύματα είναι πλέον ανοικτά, ωστόσο η κυκλοφορία γίνεται με πολύ χαμηλές ταχύτητες και απαγορεύεται η κυκλοφορία στα βαρέα οχήματα, ενώ όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «Παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις και να ακολουθούν τις υποδείξεις της Τροχαίας».