Ανοικτή η πλατφόρμα του «Κινούμαι Ηλεκτρικά»

Αιτήσεις για την επιδότηση νέων ηλεκτρικών δικύκλων και ποδηλάτων είναι έτοιμη να δεχθεί από χθες 24 Αυγούστου η ηλεκτρονική πλατφόρμα του «Κινούμαι Ηλεκτρικά». Δείτε όλα όσα θέλετε να ξέρετε.

Είστε έτοιμοι να κάνετε το πρώτο σας βήμα προς την ηλεκτροκίνηση; Η πολυσυζητημένη πλατφόρμα του «Κινούμαι Ηλεκτρικά» ανοίγει από σήμερα, έτοιμη να δεχθεί αιτήσεις για την επιδότηση αγοράς καινούργιου, ηλεκτρικού δικύκλου ή ποδηλάτου.
 
Να υπενθυμίσουμε εδώ ότι η επιδότηση αγοράς καινούργιου ηλεκτρικού δικύκλου ή ποδηλάτου ανέρχεται στο 20% επί της λιανικής τιμής προ φόρων, με μέγιστο όριο τα 800 ευρώ. Πολύτεκνοι και ΑΜΕΑ μπορούν να επωφεληθούν από επιπλέον  500 ευρώ έκπτωση, ενώ με την προαιρετική απόσυρση το όφελος αυξάνεται κατά 400 ακόμα ευρώ. Συνολικά, η έκπτωση επί της αγοράς ενός νέου ηλεκτρικού δικύκλου οχήματος, μπορεί να φτάσει έως τα 1.700 ευρώ, αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις.
 
Παράλληλα, επιδοτείται με έως 500 ευρώ, η εγκατάσταση «έξυπνου» οικιακού φορτιστή, υπό την προϋπόθεση ότι θα τεκμαίρεται η δυνατότητα τους να τον εγκαταστήσουν σε ιδιόκτητο ή μισθωμένο σημείο στην κύρια κατοικία τους. Η επιδότηση για την απόκτηση φορτιστή θα επιδοτείται, μόνο σε συνδυασμό με την αίτηση για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικού οχήματος.
 
Στην ιστοσελίδα της πλατφόρμας «Κινούμαι Ηλεκτρικά», μπορείτε να κάνετε εγγραφή/σύνδεση και να βρείτε πληροφορίες για όποια απορία μπορεί να έχετε. Παράλληλα, παρέχεται και σύνδεσμος προς PDF αρχείο, που παρουσιάζει αναλυτικά τα επιδοτούμενα δίκυκλα και ποδήλατα, από την δράση.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της πλατφόρμας κάνοντας κλικ εδώ. 

  • Silot

    Τα 800 ευρώ για ηλεκτρική μοτοσικλέτα η scooter είναι ελάχιστα και δεν θα βοηθήσουν κανένα να πάρει την απόφαση για μετάβαση σε ηλεκτρικό, καθώς και οι περισσότεροι έμποροι έχουν αυξήσει σημαντικά τις τιμές τους με την ευκαιρία της επιδότησης για να εκμεταλλευτούν τον κόσμο που θα πάει να αγοράσει χωρίς να έχει δει τις τιμές πριν από λίγους μήνες. Θα μπορούσαν να είχαν χαμηλώσει απλά την φορολογία στα ηλεκτρικά αντί για να τα επιδοτούν για τα μάτια του κόσμου αλλά τότε δεν θα γίνονταν θέμα στις ειδήσεις για το πόσο προοδευτική κυβέρνηση έχουμε.

      2