Ο Ανδρέας Ψυχογυιός σε φωτογραφικό στιγμιότυπο εκτός πιστας.

Ανδρέας Ψυχογυιός: Διάκριση στο Manx Grand Prix!

Κάτι που κανένας άλλος Έλληνας αναβάτης δεν κατάφερε μέχρι τώρα, πέτυχε ο Ανδρέας Ψυχογυιός στο Isle of Man και τον αγώνα Manx Grand Prix! Τι ήταν αυτό;

Και φέτος, ο Ανδρέας Ψυχογυιός είναι ο μόνος Έλληνας αναβάτης που επισκέπτεται το Isle of Man, συμμετέχοντας στον αγώνα του Manx και αποκτώντας μια εξαιρετικά πολύτιμη εμπειρία και νέους καλύτεροπυς προσωπικούς χρόνους. Στην φετινή πολυτάραχη συμμετοχή του, την οποία δυσκόλεψε η κακοκαιρία πολλές από τις ημέρες του αγώνα, ο Ανδρέας Ψυχογυιός παίρνει μια ακόμα πλακέτα τερματισμού, αλλά και μια ακόμη διάκριση: Το πρώτο κύπελλο Replica βράβευσης Έλληνα αθλητή στην ιστορία των αγώνων στο Isle of Man!

O Ανδρέας έκανε καλύτερο προσωπικό χρόνο στο 20.53.139 χωρίς μάλιστα να αισθάνεται 100% άνετος στον ρυθμό του, λόγω έντονης υγρασίας στο βουνό. Η κακοκαιρία είχε οδηγήσει παράλληλα, σε ακύρωση εις διπλούν των ελεύθερων δοκιμαστικών χωρίς όμως αυτό να πτοήσει τον Ανδρέα. Ένα πρόβλημα στον ανεφοδιασμό της μοτοσυκλέτας του, ωστόσο, από λάθος των μηχανικών που δεν είχαν έτοιμο καύσιμο στην αντλία έτοιμο, οδήγησε σε μια μεγάλη καθυστέρηση για τον Έλληνα αγωνιζόμενο, η οποία δυστυχώς είχε ως αποτέλεσμα απώλεια πολλών θέσεων.

Το πρόβλημα τελικά λύθηκε, χάρη στην προθυμία μιας άλλης ομάδας κοντά στον Ανδρέα εκείνη την στιγμή, που προσέφερε την δική της αντλία για τον ανεφοδιασμό. Ο Ανδρέας ευχαρίστησε εμφατικά, όλους όσους τον στήριξαν τονίζοντας πως σημασία έχει για 5η συνεχόμενη χρονιά, η εμπειρία, ο σεβασμός και η γνώση που κερδίζει οποιοσδήποτε αναβάτης, συμμετέχοντας στον αγώνα αυτόν. (Δείτε και βίντεο από την στιγμή εκείνη παρακάτω) 



Το Manx GP είναι μια από τις πιο δύσκολες και απαιτητικές αγωνιστικές συναντήσεις, στον κόσμο και στην μοτοσυκλέτα. Πραγματοποιείται κάθε χρόνο, στο Isle of Man από το 1923 και αποτελεί τον μεταβατικό αγώνα για το ΤΤ, το οποίο γίνεται νωρίτερα μέσα στο έτος.

Εμείς οφείλουμε να δώσουμε συγχαρητήρια στον Ανδρέα Ψυχογυιό, ο οποίο δείχνει πως με θέληση, επιμονή και σκληρή δουλειά, όλα τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα και αψηφά για 5ο συνεχόμενο έτος, τις οικονομικές και χρονικές δυσκολίες σηκώνοντας την ελληνική σημαία σε έναν σημαντικό διεθνή αγώνα.