Η τοποθέτηση aftermarket εξάτμισης μπορεί σύντομα να είναι παράνομη στην Αγγλία.

Η τοποθέτηση aftermarket εξάτμισης μπορεί σύντομα να είναι παράνομη στην Αγγλία.

Αγγλία: Πρόταση για απαγόρευση μετατροπών στις μοτοσυκλέτες

Δεν προλάβαμε να αναφερθούμε στην πρόταση για αυτόματο περιοριστή ταχύτητας στις μοτοσυκλέτες, πριν λίγες ώρες και τσουπ, να που σκάει η άλλη βόμβα, αυτή την φορά από Αγγλία.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα μεγαλύτερα μέσα της χώρας, υπάρχει πρόταση απαγόρευσης των μετατροπών στις μοτοσυκλέτες, μάλιστα με την απειλή νομικών συνεπειών.

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »

 

Δεν θα μπορεί ς να αλλάξεις τίποτα

Σύμφωνα με τις προτάσεις που έχουν δημοσιοποιηθεί, θα περιορίζεται η δυνατότητα του κατόχου μοτοσυκλέτας να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε μετατροπή, θα την απομακρύνει από τις πιστοποιήσεις ρύπων του εργοστασίου. Φυσικά το πρώτο πράγμα που θα σκεφτεί κανείς είναι, εύλογα, οι εξατμίσεις, αλλά η πρόταση δεν περιορίζεται μόνο εκεί: Ο αναβάτης, δεν θα μπορεί παράλληλα να κάνει κι άλλες παρεμβάσεις όπως π.χ. χαρτογράφηση ανάφλεξης-ψεκασμού, αφαίρεση καταλύτη κλπ.
 

Η τήρηση των προδιαγραφών ρύπων στο προσκήνιο

Οι προδιαγραφές ρύπων Euro 5 είναι οι αυστηρότερες που έχουν περάσει ποτέ για τις μοτοσυκλέτες και η πρόταση που έγινε στην Αγγλία, στοχεύει ακριβώς στην πιστή τήρηση τους. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ότι δεν υπάρχει κανένας τρόπος να ελέγχεται η συνέπεια των οχημάτων που κυκλοφορούν, μετά την έξοδο τους από το εργοστάσιο. Αυτό μπορεί να αποτελέσει πρόβλημα για ζώνες πολύ χαμηλών/μηδενικών ρύπων που θέλουν να εισάγουν οι κυβερνήσεις –για παράδειγμα, η ζώνη ULEZ – πολύ χαμηλών ρύπων, στο Λονδίνο.
 

Η πρόταση είχε ξαναγίνει και επί Euro 4

Από ότι φαίνεται, δεν είναι η πρώτη φορά που μια ανάλογη πρόταση πέφτει στο τραπέζι, αφού είχε απασχολήσει ξανά την Ευρώπη στο σύνολο της, πριν την εφαρμογή των Euro 4, δηλαδή πριν το 2017. Τότε, είχε προταθεί ξανά, να γίνουν παράνομες μετατροπές όπως η αλλαγή εξάτμισης-φίλτρου και χαρτογραφήσεων κινητήρα. Πρακτικά δηλαδή, μια μετατροπή που είναι πολύ επιθυμητή και διαδεδομένη στον κόσμο της μοτοσυκλέτας.
 

Καταπάτηση ελευθεριών, λένε οι μοτοσυκλετιστές της Αγγλίας

Τα νέα προκάλεσαν, όπως ήταν μάλλον αναμενόμενο, έντονες αντιδράσεις από τους μοτοσυκλετιστές της Αγγλίας και τον σύνδεσμο MAG. Μάλιστα, ο επικεφαλής της πολιτικής εμπλοκής του MAG, Colin Brown, δήλωσε: «Ως ιδιοκτήτης μοτοσυκλέτας με περισσότερα aftermarket πράγματα από ότι OEM, μπορείτε να φανταστείτε την αντίδραση μου. Αυτή η εκ νέου επίθεση στο δικαίωμα να κάνει ότι θέλει με την περιουσία σου είναι κάτι που πιστεύω ότι δεν θα καλωσορίσουν οι μοτοσυκλετιστές». Ποια είναι η δική σας γνώμη;

Kοινοποίησε το »
Σχολιάσε το στο facebook »