Τέλος το χάζεμα στο κινητό πίσω από το τιμόνι, θέλει να βάλει νέα νομοθετική ρύθμιση στην Αγγλία.

Αγγλία: Κλείνουν τα «παραθυράκια» για κινητό και οδήγηση

Πολύ αυστηρότερη γίνεται η νομοθεσία για χρήση κινητού κατά την οδήγηση στην Αγγλία, μετά από τραγελαφική αθώωση οδηγού που… τραβούσε βίντεο οδηγώντας! Δείτε τι συμβαίνει.

Ένα φαινόμενο που σκοτώνει στην κυριολεξία, η χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, έχει τεράστιες διαστάσει παγκοσμίως και δεν είναι δική μας αποκλειστικότητα (προφανώς…). Σε είδηση που μας έρχεται από την Αγγλία, μαθαίνουμε ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να «σφίξει το ζωνάρι» κατά πολύ στην χρήση κινητού τηλεφώνου πίσω από το τιμόνι.

Η εξέλιξη έρχεται για να τακτοποιήσει ένα… γελοίο παραθυράκι του νόμου, ο οποίος αναφέρει μέχρι τώρα ότι «απαγορεύεται ο οδηγός να πραγματοποιεί διαδραστική επικονωνία (Interactive communication) με την κινητή του συσκευή, χωρίς να λέει τίποτε άλλο. Χάρη στο παραθυράκι αυτό ο οδηγός μπορεί να την γλιτώσει από την τσιμπίδα του νόμου, ακόμη και αν τραβά φωτογραφίες, επιλέγει μουσική ή scrollάρει στο Facebook! (Και μάλιστα, σε μία περίπτωση, οδηγός απαλλάχθηκε από κατηγορίες για χρήση κινητού κατά την οδήγηση, καθώς τραβούσε βίντεο σκηνής ατυχήματος και δεν πραγματοποιούσε επικοινωνία!)

Ο νέος νόμος που θα προταθεί, λοιπόν, θα αναφέρει σαφώς ότι οποιοσδήποτε οδηγός ή αναβάτης πιαστεί να χρησιμοποιεί κινητή συσκευή για οποιονδήποτε λόγο όσο οδηγεί, θα υφίσταται ποινή. Πάλι καλά, να λέμε εμείς, που επιτέλους συνειδητοποίησαν οι αρχές ότι τα μοντέρνα κινητά τηλέφωνα και οι συνήθειες μας φέρνουν περισσότερους κινδύνους από ένα τηλεφώνημα, όταν βρισκόμαστε πίσω από το τιμόνι...