net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Την εργοστασιακή αγωνιστική ομάδα που θα συμμετέχει στο επόμενο Rally Dakar παρουσίασε η Honda.

ΗRC: Έτοιμη η ομάδα για το Dakar του 2014

Τους πέντε αναβάτες της εργοστασιακής αγωνιστικής ομάδας της Honda που θα συμμετέχουν στο Dakar Rally 2014 με CRF450 Rally ανακοίνωσε η ιαπωνική εταιρία.

 
Ειδικότερα, οι επίσημοι αναβάτες της Honda για το Rally Dakar της επόμενης χρονιάς είναι οι Helder Rodrigues (Πορτογαλία), Sam Sunderland (M. Βρετανία), Javier Pizzolito (Αργεντινή), Joan Barreda (Ισπανία) και Paulo Goncalves (Πορτογαλία).

Η προετοιμασία της ομάδας για το μεγάλο γεγονός ουσιαστικά έχει ξεκινήσει αφού οι αναβάτες τις θα συμμετέχουν σε αγώνες ράλι ήδη από τον Ιούνιο. Έτσι θα εξελίξουν ακόμη περισσότερο τη CRF450 Rally και οι αναβάτες θα είναι στην κατάλληλη φυσική και πνευματική κατάσταση για τον εξαντλητικό αγώνα των 8.000 χλμ. που θα λάβει εκκίνηση από το Rosario της Αργεντινής και θα τερματίσει στο Valparaiso της Χιλής.

Για τους Rodrigues και Pizzolito η προετοιμασία θα ξεκινήσει από τον αγώνα Desafio Ruta 40 στην Αργεντινή, ενώ για τους Barreda και Goncalves η εμφάνιση τους με τη νέα CRF450 Rally θα γίνει στο Ράλι Φαραώ στα τέλη Σεπτεμβρίου. Τέλος ο Sam Sunderland μετά την 3η θέση που κατέκτησε στο θεσμό Abu Dhabi Desert Challenge, θα συνεχίσει την προετοιμασία του με τους υπολοίπους οδηγούς στη Β. Αφρική και στη συνέχεια θα συμμετέχει στο Morocco Rally και στο Merzouga Rally.


Η Honda θα λάβει μέρος στο πιο σκληροτράχηλο αγώνα του κόσμου με στόχο, όπως πάντα, την κορυφή σε επίπεδο αναβατών αλλά και κατασκευαστών, κάτι που δεν κατάφερε στο περσινό Dakar Rally. Το 2013 η εταιρία που επικράτησε ήταν η KTM με νικητή τον εκπληκτικό Cyril Despres και τις επόμενες τέσσερις θέσεις της γενικής κατάταξης να καταλαμβάνονται επίσης από μοτοσικλέτες της αυστριακής εταιρίας. Οι αναβάτες της Honda, Helder Rodrigues, Javier Pizzolito και Johnny Campbell τερμάτισαν στην 7η, 8η και 40η θέση αντίστοιχα.

Διευθυντής της ομάδας HRC για το Dakar Rally 2014 θα είναι ο Katsumi Yamazaki, και γενικός διευθυντής ο πολύπειρος Martino Bianchi, ο οποίος έχει ήδη συμπληρώσει τριάντα χρόνια εμπλοκής σε αγώνες εκτός δρόμου.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ