net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οι διοργανωτές του Pikes Peak ανακοίνωσαν μια νέα κατηγορία με ηλεκτροκίνητα μοντέλα και η Zero ήδη δήλωσε συμμετοχή!

Και ηλεκτρικά μοντέλα στο Pikes Peak

Οι ηλεκτρικές μοτοσικλέτες έχουν ήδη ξεκινήσει την εξάπλωσή τους στους αγώνες. Επόμενη πρόκληση για την κατηγορία είναι το Pikes Peak του 2013, όπου δημιουργήθηκε νέα κατηγορία.

 

Η ανάβαση του Pikes Peak είναι ένας από τους πιο απαιτητικούς αγώνες του είδους και διεξάγεται κάθε χρόνο στις ΗΠΑ. Μέχρι στιγμής, συμμετείχαν αποκλειστικά βενζινοκίνητα μοντέλα, ωστόσο οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως από το 2013 θα δημιουργηθεί και μια νέα κατηγορία από ηλεκτρικά μοντέλα, με το όνομα “Exhibition Powersports- Z”.

Στη νέα αυτή κατηγορία έσπευσε ήδη να συμμετάσχει η Zero Motorcycles, με έξι από τα ηλεκτρικά μοντέλα της. Πρόκειται για τρία Zero S, δύο Zero FX και ένα Zero MX, με αναβάτες που θα κάνουν φέτος το ντεμπούτο τους στο Pikes Peak. Κάποιες από τις συγκεκριμένες μοτοσικλέτες έχουν υποστεί κάποιες μετατροπές που θα φανούν χρήσιμες στη δύσκολη ανάβαση, ενώ κάποιες άλλες θα τρέξουν ως μοντέλα παραγωγής.

Παράλληλα, άλλες έξι συμμετοχές έχουν ήδη δηλωθεί στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ αναμένεται οι συμμετοχές να αυξηθούν όσο πλησιάζει η ημερομηνία του αγώνα.

 

ECO-moto-news - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ