LIVE: κίνηση στους δρόμους
Εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι - Συνεργάτες MotoΤρίτη

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών απέστειλε κάποιες ενδιαφέρουσες προτάσεις στο Υπουργείο Μεταφορών, που αφορούν στα νέα διπλώματα.

Προτάσεις της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών για τα νέα διπλώματα

Μετά από την εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί τουλάχιστον στην Αττική, όπου έχουν σταματήσει οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης δικύκλου, ενδιαφέρον έχουν μερικές απο τις προτάσεις των Εκπαιδευτών, προς το Υπουργείο, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εξετάσεις.

 
Ακολουθούν ορισμένες από τις προτάσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εκπαιδευτών Οδήγησης (ΠΟΕΟ), προς το Υπουργείο Μεταφορών.

Ένδυση αναβατών:
  Στον εξοπλισμό προστασίας του αναβάτη, να δύναται να χρησιμοποιηθεί και εξωτερικός σκελετός προστασίας αναβάτη. Ο εξοπλισμός προστασίας του αναβάτη να είναι προϋπόθεση και για τις πρακτικές εξετάσεις της ΑΜ κατηγορίας -δεν υπάρχει καμία μελέτη που να αποδεικνύει την σχέση ισχύος και τροχαίων ατυχημάτων στα δίκυκλα. Επιπροσθέτως ο αριθμός των εμπλεκομένων οχημάτων ΑΜ κατηγορίας είναι κατά πολύ μεγαλύτερος από τις άλλες κατηγορίες.

Σημείωση Moto-Τρίτη: Η παραπάνω πρόταση σκοπό έχει να μειώσει το κόστος του εξοπλισμού που καλείται να διαθέτει ο αναβάτης κατά την εξέταση. Δηλαδή αντί να χρειάζεται ο αναβάτης παντελόνι και μπουφάν με προστατευτικά, οι εκπαιδευτές αντιπροτείνουν το γνωστό "διχτάκι" με τα κόκκαλα, πάνω από ένα "κοινό" μπουφάν, και ένα σετ επιγονατίδων για το κάτω μέρος, φορεμένο πάλι πάνω από ένα "κοινό" παντελόνι.

Έντυπα εκπαίδευσης υποψηφίων: Για την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας, τον ευκολότερο έλεγχο από τις υπηρεσίες σας, την ευκολότερη διαχείριση προτείνουμε να αντικατασταθούν οι συγκεντρωτικές καταστάσεις θεωρητικών, πρακτικών μαθημάτων και οι υπεύθυνες δηλώσεις με ένα νέο ενιαίο έντυπο, το οποίο θα έχει θέση βεβαίωσης εκπαίδευσης.

Πραγματοποίηση πρακτικών μαθημάτων και προγραμματισμός:
Να δύναται η δυνατότητα στους υποψήφιους να πραγματοποιούν πρακτική εκπαίδευση με το πέρας των θεωρητικών μαθημάτων, γεγονός που θα αποδεικνύεται από την βεβαίωση εκπαίδευσης θεωρητικών μαθημάτων, που θα υποχρεούται ο εκπαιδευτής να έχει μαζί του στο όχημα. Ο προγραμματισμός των πρακτικών εξετάσεων να πραγματοποιείται εντός τριών (3) ημερών.

Επιπλέον ώρα θεωρητικής εκπαίδευσης (Η/Υ): Η επιπλέον ώρα θεωρητικής εκπαίδευσης θεωρούμε ότι δεν πρέπει ούτε να προσμετράται, ούτε να αναφέρεται. Σε όλα τα προγράμματα θεωρητικής εκπαίδευσης υπάρχει ενότητα που αφορά τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις και στην ενότητα αυτή αναφέρεται γίνονται ασκήσεις χρήσης Υ/Η.

Άδειες κυκλοφορίας δικύκλων: Στις άδειες δικύκλων να αναγράφεται η ισχύς του κινητήρα και η σχέση ισχύος / βάρους ή το βάρος του οχήματος, για τη διευκόλυνση της κατανόησης των οχημάτων που δύνανται να οδηγούν.

Όσον αφορά στην ασφάλιση των υποψήφιων αναβατών, ακόμα το θέμα παραμένει μετέωρο.

 

???????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ