net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Το όνομα Lightning αποτέλεσε για λίγο το μήλο της έριδας ανάμεσα στις δύο εταιρείες, η λύση, όμως, βρέθηκε.

Συμβιβασμός Apple και Harley για πατέντα

Η Apple των iPhone και iPad και η Harley-Davidson των custom μοτοσικλετών μοιάζουν να μην έχουν τίποτα κοινό, ένα όνομα, όμως, τις έφερε αντιμέτωπες σε διαμάχη για πατέντα, η οποία λύθηκε εξωδικαστικά.

 

Τι κοινό, λοιπόν, θα μπορούσε να έχει η Apple με τη Harley-Davidson; Το όνομα Lightning, το οποίο ανήκει ήδη στη Harley-Davidson, από την εποχή που κυκλοφόρησε το Buell Lightning. H αμερικανική εταιρεία έχει κατοχυρώσει το όνομα, όχι μόνο για τη μοτοσικλέτα, αλλά και για μια ευρεία γκάμα προϊόντων της, δυσκολεύοντας έτσι την Apple. Η τελευταία ονόμασε πρόσφατα με το ίδιο όνομα μια συσκευή σύνδεσης των νέων iPhone και iPad.

Το ίδιο όνομα (και εδώ ξεκινά η διαμάχη) θέλει να χρησιμοποιήσει η Apple και σε gadget που αφορούν στη μοτοσικλέτα και, συγκεκριμένα, σε συνδέσεις του iPhone με τη μοτοσικλέτα και το κράνος του αναβάτη. Ήδη, η εταιρεία έχει υποβάλλει αιτήσεις στην αρμόδια επιτροπή της Ε.Ε. και το μόνο της εμπόδιο ήταν η Harley-Davidson.

Παρά το γεγονός ότι η Apple είναι γνωστή για τις δικαστικές διαμάχες της σε θέματα πατενταρίσματος (όπως και η Harley-Davidson σε κάποιες περιπτώσεις), η λύση βρέθηκε μεταξύ των δύο πλευρών. Το όνομα εξακολουθεί να ανήκει στη Harley για αρκετά αντικείμενα, ενώ, παράλληλα, η Apple μπορεί να το χρησιμοποιήσει σε συγκεκριμένα δικά της προϊόντα.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ