Ήρθε η ώρα για την Camel Yamaha να συγκεντρωθεί και να δώσει τον καλύτερο εαυτό της στον επόμενο και τελευταίο αγώνα στην Αγγλία, πριν την διακοπή για δύο εβδομάδες. Ο Βαλεντίνο Ρόσι και ο Κόλιν Έντουαρντς στάθηκαν άτυχοι για αρκετό καιρό και η ομάδα τους πιστεύει πως είναι η ιδανική ευκαιρία να επανέλθουν.
Συγκεκριμένα, ο Ρόσι, είναι σε απελπιστική αναζήτηση ενός κινήτρου, μετά από την επιπλέον σιγουριά που έδωσε η πρώτη θέση στον Ν. Χέιντεν. Ο Ιταλός πάλεψε γενναία για την όγδοη θέση, παρ’ όλο που οδηγούσε με τραυματισμένο καρπό και πόδι. Τώρα βρίσκεται 46 βαθμούς πίσω από τον Αμερικάνο και ετοιμάζεται να βάλει τα δυνατά του για να αναρρώσει γρήγορα αλλά και για να τα πάει καλά στη πίστα όπου έχει κάνει επτά νίκες στο σύνολο όλων των κατηγοριών που έχει αγωνισθεί.
Από την άλλη πλευρά, ο Αμερικάνος Κόλιν Έντουαρντς προσπαθεί να αφήσει πίσω το εφιαλτικό αυτό συμβάν του Assen και να κοιτάξει μπροστά τον αγώνα στη πίστα του Ντόνινγκτον. Ο ίδιος δήλωσε πως είναι ακόμη απογοητευμένος από αυτό που του συνέβη, όμως η βρετανική πίστα είναι η αγαπημένη του και θα προσπαθήσει να συγκεντρωθεί στη μοτοσικλέτα του, που δουλεύει πάρα πολύ καλά και να φροντίσει να πάρει την εκδίκησή του αλλά και την απογοήτευση από τους δικούς του ανθρώπους και την ομάδα του.