• 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
4 Tips για να είναι πάντα σαν καινούργια

4 Tips για να είναι πάντα σαν καινούργια

Η φροντίδα της μοτοσυκλέτας είναι μέρος της απόλαυσης του να είσαι ιδιοκτήτης. Δες τώρα πως το σωστό πλύσιμο και η περιποίηση των βαμμένων και άβαφων μερών, θα κάνει τη μοτοσυκλέτα σου να αποκτήσει την αρχική της λάμψη.

Μην τρίβεις με δύναμη κατά το πλύσιμο

Η περιποίηση της μοτοσυκλέτας είναι μια διαδικασία που ενισχύει τη σχέση μεταξύ οχήματος και ιδιοκτήτη. Ακολουθώντας μικρές συμβουλές μπορείς να επαναφέρεις και να διατηρήσεις την εμφάνιση της μοτοσυκλέτας σου σαν καινούργια για πολλά χρόνια αφιερώνοντας ελάχιστα χρήματα και χρόνο. 

Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος, χρησιμοποίησε ένα μαλακό και καθαρό σφουγγάρι. Αν το σφουγγάρι που χρησιμοποιείς είναι βρώμικο, απλά τρίβεις τη βρωμιά στη μοτοσυκλέτα κάνοντας γρατζουνιές στο βερνίκι των βαμμένων επιφανειών. Για να φύγουν αυτές πρέπει να γίνει μια διαδικασία διόρθωσης κι επαναφοράς χρώματος από εξειδικευμένο επαγγελματία και απαιτεί τη χρήση ειδικών μηχανημάτων και αλοιφών, για να επανέλθει η αρχική γυαλάδα στο χρώμα.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Προστάτεψε τα βαμμένα μέρη με φυσικό ή συνθετικό κερί ή κάποια κεραμική επίστρωση.

Η προστασία των βαμμένων μερών της μοτοσυκλέτας είναι απαραίτητη προκειμένου αυτά να αποκτήσουν αντοχή σε γδαρσίματα και χτυπήματα. Υπάρχουν διάφορα υλικά που παρέχουν προστασία με τα πιο διαδεδομένα να είναι τα φυσικά ή τα συνθετικά κεριά. Η εφαρμογή τους είναι εύκολη, αλλά η διάρκειά τους δεν ξεπερνά τους 3 μήνες για τα φυσικά και τους 6 για τα συνθετικά κεριά. Η λύση της κεραμικής επίστρωσης είναι πιο ακριβή και ίσως χρειαστεί να απευθυνθείς σε ειδικό, αλλά με την κατάλληλη προσοχή παρέχει προστασία για πάνω από δυο χρόνια.

Επαναφέρεις τα ξεθωριασμένα μαύρα, άβαφα πλαστικά με κάποιο ενυδατικό γαλάκτωμα ή σπρέι.

Η έκθεση στον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες κάνει τα μαύρα άβαφα πλαστικά να ξεθωριάζουν και να κάνουν τη μοτοσυκλέτα να φαίνεται γερασμένη. Υπάρχουν στην αγορά πολλά ενυδατικά προϊόντα σε μορφή γαλακτώματος ή σπρέι τα οποία επαναφέρουν την εικόνα των πλαστικών και τα προστατεύουν. Δεν κοστίζουν ακριβά και η εφαρμογή τους γίνεται εύκολα με ένα σφουγγαράκι, αλλά θα πρέπει η διαδικασία να επαναλαμβάνεται συχνά. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »