Ο Sete Gibernau ήταν για μια ακόμη φορά άτυχος, καθώς στο Brno της Τσεχίας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με 3 στροφές πριν το πέσιμο της καρό σημαίας από μηχανικό πρόβλημα που παρουσιάστηκε στη μετάδοση του καυσίμου. Μέχρι εκείνη την στιγμή βρισκόταν στην 2η θέση.
Κάνουμε μια αναδρομή στους 11 πρώτους αγώνες της σεζόν και στις άτυχες στιγμές του Ισπανού αναβάτη.
- Jerez GP: Στην τελευταία στροφή ο Rossi με επικίνδυνα και με μπόλικο ρίσκο ακουμπάει με τον Ισπανό και του παίρνει την νίκη.
- Estoril GP: Ο Gibernau ελέγχει τον αγώνα από την αρχή, όμως με την βροχή και γενικότερα τις άσχημες συνθήκες που επικρατούν δεν γλιτώνει την σύγκρουση.
- Shanghai GP: Ο Gibernau χάνει ταχύτητα μετά τους πρώτους γύρους. Ο ίδιος μετά εξηγεί πως το πρόβλημα ήταν στο πίσω ελαστικό.
- Mugello GP: Έχει από νωρίς μια πτώση και ενώ βρισκόταν στην 5η θέση.
- Catalunya GP: Η κατάσταση των ελαστικών στο τέλος του αγώνα τον ανάγκασαν να βγει εκτός μάχης για την πρώτη θέση.
- Assen GP Holanda: Και άλλα προβλήματα με τα ελαστικά.
- Laguna Seca GP: Ούτε ο Gibernau ούτε η ομάδα του κατάφεραν να βρουν το ιδανικό στήσιμο της μοτοσικλέτας με αποτέλεσμα να ξεκινήσει από την 15η θέση του grid.
- Donington Park GP: Είχε ατύχημα επειδή ήταν ολισθηρό το οδόστρωμα ενώ οδηγούσε τον αγώνα.
- Sachsenring GP: Ένα οδηγικό λάθος στην 1η στροφή του τελευταίου γύρου έδωσε την ευκαιρία στον Valentino Rossi να περάσει μπροστά, χωρίς να καταφέρει να ανακτήσει το χαμένο έδαφος.
- Brno GP: Ενώ βρισκόταν στην 2η θέση, έμεινε από καύσιμα με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει.