Και πάλι σε τετραψήφιο αριθμό ανήλθαν οι παραβάσεις για μη χρήση κράνους στην Αττική, σύμφωνα με την τροχαία. Στα στατιστικά παραβάσεων για τον Μάρτιο, οι αρχές κατέγραψαν 1.127 περιπτώσεις αναβατών που δεν χρησιμοποιούσαν κράνος με το δίκυκλό τους.
Παράλληλα, πολλές ήταν οι κλήσεις για υπερβολική ταχύτητα, οι οποίες ξεπέρασαν τις 1.900! Διαβάστε αναλυτικά τα στοιχεία, στο Δελτίο τύπου της τροχαίας που ακολουθεί:
«Κατά το μήνα Μάρτιο, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, σημειώθηκαν -502- τροχαία ατυχήματα με -589- παθόντες και ειδικότερα:
19 θανατηφόρα με 19 νεκρούς,
12 σοβαρά με 13 σοβαρά τραυματίες,
471 ελαφρά με 557 ελαφρά τραυματίες.
Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.
Το ίδιο χρονικό διάστημα, στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνσή Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν -24.281- παραβάσεις από τις οποίες -780- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος.
Ενδεικτικά, βεβαιώθηκαν:
610 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι 71 ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,
1.940 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,
424 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,
876 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,
328 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,
1.127 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.
Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.»