• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
Share

Test καινούργιων

Test καινούργιων
BMW R 1200 R Classic
Οδηγώντας
Διαβάστηκε από 47560 αναγνώστες
Θες να είστε όλη μέρα μαζί!
Πρέπει να ομολογήσω ότι δυσκολεύτηκα πολύ να βρω κάτι για να παρομοιάσω την εμπειρία μου με το ανανεωμένο BMW R 1200 R και τελικά, κατέληξα σε μια μάλλον τολμηρή προσέγγιση, που για τις ανάγκες αυτού του άρθρου θα ονομάσω αξίωμα
To R 1200 R θα ικανοποιήσει σε χαλαρές βόλτες, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να κινηθεί και σε πιο σβέλτους, σχεδόν sport, ρυθμούς.
Όπως και στην περίπτωση που η Αντριάνα Λίμα θα βρίσκεται στο σπίτι σου δεν πρόκειται να αναζητήσεις παρέα ή τους φίλους σου (ίσως μόνο μια-δυο φορές για να την επιδείξεις), έτσι και με το R 1200 R δε θες περαστικούς και μη να σου διακόπτουν τη διασκέδαση. Στη σέλα του, μεθυσμένος από απόλαυση, θα ευχηθείς πολλές φορές να εξαφανιστεί κάθε είδους αντιπερισπασμός: κίνηση, κορναρίσματα, κόκκινα φανάρια.
Όπως ανέφερα παραπάνω, οι πρακτικές προεκτάσεις του μοντέλου εξαντλούνται γρήγορα και αυτό που μένει είναι η απόλαυση. Και δε θέλεις κανένας να σου τη στερήσει. Μέσα στην πόλη, λοιπόν, είναι πιθανότερο να τα βάλεις με τους γύρω σου, παρά με το R. Ο όγκος και το βάρος του (223 κιλά γεμάτο) θα το σταματήσουν σύντομα όταν ξεκινήσει να κινείται ανάμεσα σε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα, ωστόσο, η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που μπαίνουν μπροστά σου. Εξάλλου, το BMW και μεγάλο κόψιμο τιμονιού έχει και χαμηλό είναι και καλά λειτουργεί στις χαμηλές στροφές -οπότε θα κινηθεί στην πόλη και θα χωθεί στην κίνηση, αν δεχτείς να κάνεις κάποιες παραχωρήσεις. Έξω από την πόλη, το μόνο που θα κατηγορήσεις είναι ο αέρας. Ανεβάζοντας στροφές, η λειτουργία του κινητήρα θα βελτιωθεί και θα σου αποδείξει ότι μπορεί να κινηθεί και σε γρήγορους ρυθμούς -κι ας προτιμά τους πιο χαλαρούς. Η μοτοσικλέτα θα παραμείνει υποδειγματικά σταθερή στις υψηλές ταχύτητες και το μόνο που θα ενοχλήσει είναι η έλλειψη προστασίας από τον αέρα. Τέλος, σε συνεχόμενες στροφές, το R 1200 R θα αποδειχτεί πιο ευέλικτο απ´ ό,τι φανταζόσουν και θα καταπιεί τις στροφές με ταχύτητα και ευκολία, εξαφανίζοντας το βάρος του, αλλά και τη ράθυμη συμπεριφορά του.

 
 Το αξίωμα «Αντριάνα Λίμα»
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΜΑΤΟΣ
Τι άλλαξε;
Αισθητική
Άνεση / Εργονομία
Φρένα
Κινητήρας
Αναρτήσεις
Οδηγώντας
Συμπέρασμα
Τιμή- Τεχνικά χαρακτηριστικά- Πλαίσιο-Αναρτήσεις-Φρένα- Εξοπλισμός- Βαθμολογία