net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος net.mototriti.gr Testbook τεύχος
  • 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Share

Test μεταχειρισμένων

Test μεταχειρισμένων
Aeon Revo R 50
Μικρό στο μάτι...
Η κατηγορία των All Terrain Vehicles (ATV) γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στη χώρα μας και το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα οχήματα μπορούν νόμιμα να αποκτήσουν πινακίδα μέχρι το όριο κυβισμού των 250κ.εκ., τα κάνει ιδιαίτερα προσιτά στους καταναλωτές.
Εφοδιασμένο με δίχρονο αερόψυκτο κινητήρα και πλήρη περιφερειακό εξοπλισμό το νέο Aeon Revo R 50 αποτελεί μία νέα πρόταση στην κατηγορία των μικρών ATV που στοχεύει να συναρπάσει τους ανήσυχους νεαρούς αναβάτες που ψάχνουν για ένα ξεχωριστό μέσο καθημερινής μετακίνησης.
Η εταιρεία Aeon Motor είναι ιταλικής προέλευσης και διαθέτει στη γκάμα της τρία ATV εξοπλισμένα με κινητήρες διαφορετικής χωρητικότητας. Το Revo R 50 είναι το μικρότερο σε κυβισμό ATV της Aeon και είναι εφοδιασμένο με δίχρονο, μονοκύλινδρο, αερόψυκτο κινητήρα. Τροφοδοτείται από μονό καρμπιρατέρ από το ρεζερβουάρ των 5 λίτρων και η ανάφλεξή του είναι ηλεκτρονική. Η ισχύς των 6 ίππων φθάνει στον πίσω τροχό μέσω του συνεχούς μεταβαλλόμενου αυτόματου κιβωτίου. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο, η εμπρόσθια ανάρτηση περιλαμβάνει διπλά ψαλίδια και μονά αμορτισέρ, ενώ στο πίσω μέρος έχει τοποθετηθεί επίσης μονό αμορτισέρ. Το σύστημα πέδησης διαθέτει δύο ταμπούρα μπροστά και δισκόφρενο στο πίσω σύστημα. Τα μαρσπιέ έχουν σεβαστές διαστάσεις και περιλαμβάνουν πλαστικούς λασπωτήρες που προστατεύουν τα κάτω άκρα του οδηγού και του συνεπιβάτη από τα νερά και τις λάσπες. Μόλις ανέβεις στη σέλα του Revo R 50, διαπιστώνεις τις συμπαγείς του διαστάσεις, γεγονός που σε πείθει ότι είναι κατασκευασμένο για αναβάτες νεαρής ηλικίας. Ο κινητήρας παίρνει εύκολα εμπρός με ελαφρύ πάτημα της μικρής μανιβέλας. Η ισχύς του δίχρονου μοτέρ εμφανίζεται από τις μεσαίες στροφές και δίνει άλλον αέρα στο μικρό ATV. Κινείται αξιοπρεπώς σχεδόν παντού, ωστόσο στις απότομες ανηφορικές κλίσεις απαιτεί τέρμα γκάζι για να σε «ξελασπώσει». Η μέγιστη ταχύτητα που αναπτύσσει φθάνει τα 65 χλμ./ ώρα και επαρκεί για να κινηθεί με ασφάλεια ο νεαρός αναβάτης, χωρίς να του κοπεί παράλληλα η διάθεση για κάθε είδους παιχνίδια. Η διαδρομή των αναρτήσεών του είναι κατάλληλη για να κινηθείς με άνεση στο χώμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν φθάνουν στα όριά τους αν τις πιέσεις αντίστοιχα. Στις απότομες αλλαγές κατεύθυνσης με τέρμα γκάζι υποστρέφει, μιας και τα ελαστικά του δεν έχουν πολύ καλή πρόσφυση στο χώμα, ενώ από την άλλη πλευρά, ο μικρός σε κυβισμό κινητήρας δεν μπορεί να ολισθήσει με ευκολία το πίσω μέρος του. Μέτρια σε ισχύ είναι τα ταμπούρα, που υστερούν σημαντικά σε αίσθηση, σε αντίθεση με τις επιδόσεις του πίσω δισκόφρενου, το οποίο και σώζει την κατάσταση. Σε γενικές γραμμές, το Aeon Revo R 50 αποτελεί μία ολοκληρωμένη πρόταση για τους νεαρούς αναβάτες που αναζητούν ένα ξεχωριστό μεταφορικό μέσο. Στα 2.250 ευρώ, η τιμή του κρίνεται λογική με βάση τα δεδομένα της κατηγορίας και του εξοπλισμού του.