Tesla Autopilot: Νεκρός αναβάτης από σύγκρουση που αυτό προκάλεσε
Tesla Autopilot: Νεκρός αναβάτης από σύγκρουση που αυτό προκάλεσε
  • Tesla Autopilot: Νεκρός αναβάτης από σύγκρουση που αυτό προκάλεσε
  • Tesla Autopilot: Νεκρός αναβάτης από σύγκρουση που αυτό προκάλεσε

Tesla Autopilot: Νεκρός αναβάτης από σύγκρουση που αυτό προκάλεσε

Στην πολιτεία της Ουάσινγκτον των Η.Π.Α. συνέβη το τροχαίο δυστύχημα, που στοίχισε την ζωή ενός νεαρού αναβάτη, ενώ το αυτοκίνητο βρισκόταν στην λειτουργία αυτόματου πιλότου και ο οδηγός δεν είχε την προσοχή του στον δρόμο.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Ο οδηγός ήταν απασχολημένος στο κινητό του τηλέφωνο

Ένας μοτοσυκλετιστής έχασε την ζωή του στις Η.Π.Α. ύστερα από σύγκρουση που προκάλεσε ο αυτόματος πιλότος ενός Tesla. Το δυστύχημα συνέβη στο Maltby της Ουάσινγκτον, στις 19 Απριλίου του 2024 και τα εμπλεκόμενα οχήματα ήταν ένα Tesla Model S και μία μοτοσυκλέτα Yamaha.

Το Tesla οδηγούσε ένας 56χρονος άνδρας, του οποίου το όνομα παραμένει κρυφό και πριν συγκρουστεί με την μοτοσυκλέτα κινούνταν πίσω από αυτή χρησιμοποιώντας την λειτουργία "Self-Driving", ενώ ο οδηγός ασχολούνταν με το κινητό του τηλέφωνο. Ο ίδιος κάλεσε την αστυνομία μετά την σύγκρουση, με την καταγραφή του ατυχήματος να αναφέρει πως το αυτοκίνητο βρισκόταν επάνω από τον 28χρονο μοτοσυκλετιστή, Jeffrey Nissen που απεβίωσε στο σημείο.

Η σελίδα Herald Net αναφέρει πως ο οδηγός του Tesla δεν βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή αλκοόλ και συλλήφθηκε στα πλαίσια: "έρευνας για την ανθρωποκτονία με όχημα κατά την διάρκεια οδήγησης με μειωμένη προσοχή". Ο άνδρας, κατέβαλε εγγύηση 100.000 δολαρίων και αφέθηκε από την φυλακή του Snohomish το βράδυ της Κυριακής της 21 Απριλίου.

Σύμφωνα με δημοσίευση της Washington Post τον προηγούμενο Ιούνιο, έχουν υπάρξει 17 θανατηφόρα ατυχήματα που προκλήθηκαν από την λειτουργία του αυτόματου πιλότου της Tesla, ενώ η εταιρεία αναφέρει πως: "πρέπει να χρησιμοποιείται με τον οδηγό να έχει την πλήρη προσοχή του στον δρόμο και τα χέρια του στο τιμόνι όντας προετοιμασμένος να ανακτήσει τον έλεγχο οποιαδήποτε στιγμή".

Το συμβάν αυτό δεν αποτελεί την πρώτη φορά που μία μοτοσυκλέτα χτυπήθηκε από πίσω από ένα Tesla στην λειτουργία αυτόματου πιλότου. Αυτό φαίνεται να συμβαίνει από την αλλαγή της χρήσης ραντάρ σε ένα σύστημα που αποτελείται από κάμερες. Το σύστημα "μπερδεύεται" από τις μικρές διαστάσεις της μοτοσυκλέτας κι έτσι το αυτοκίνητο "υπολογίζει" πως αυτή βρίσκεται πιο μακριά από ότι είναι στην πραγματικότητα. Η Tesla άρχισε να αφαιρεί το ραντάρ από τα αυτοκίνητά της και να το αντικαθιστά με τις κάμερες "Tesla Vision" το 2021.
 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »