5 μικρά Adventure με κάτω από 5.000 ευρώ

5 μικρά Adventure με κάτω από 5.000 ευρώ

Oδηγούνται με δίπλωμα Α2.
Εξοπλισμός όπως LCD οθόνες, ρυθμιζόμενες ζελατίνες και θύρες φόρτισης USB.
Φτάνουν μέχρι 39,5 ίππους και κρατάνε χαμηλά την κατανάλωση.
Μπορούν να συνδυάσουν την καθημερινή οδήγηση με μικρές εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα.

Oδηγούνται με δίπλωμα Α2

Διανύουμε μια περίοδο όπου οι /μοτοσυκλέτες είναι η κατηγορία που πουλάει περισσότερο και όλοι οι κατασκευαστές έχουν παρουσιάσει – και συνεχίζουν να παρουσιάζουν – τις δικές τους προτάσεις για να πάρουν ένα μερίδιο από την πίτα, ενώ πλέον έχει ανοίξει και πάρα πολύ η «βεντάλια» αυτής της κατηγορίας. Από μοτοσυκλέτες των 125cc μέχρι «θηρία» που υπερβαίνουν τα 1200cc, υπάρχει μια πρόταση και μια λύση για τις ανάγκες όλων. Σε αυτό το άρθρο εντοπίζουμε πέντε μοτοσυκλέτες οι οποίες κινούνται στο φάσμα των «μικρών» , από 200 μέχρι 350 κυβικά, υπερβαίνοντας έτσι τα όρια της Α1 κατηγορίας, αλλά παραμένοντας επιλογές για κάποιον που θέλει να κάνει τα πρώτα του βήματα ή για κάποιον που ψάχνει ένα με παραπάνω στιλ που μπορεί να τον συνοδεύσει και σε μια εξόρμηση.
 

Μοτοσυκλέτα Τιμή Ιπποδύναμη Βάρος Ύψος σέλας
Daytona DYMOTO 200 3.295 16,5 164 805
Sym ΝΗ-Τ 300 3.765 24 166 812
Voge 300DS 3.995 29 155 810
Zontes 350 T2 4.695 39,5 196 820
ΚΤΜ 250 Adventure 4.980 30 156 855

 
 

Εξοπλισμός όπως LCD οθόνες, ρυθμιζόμενες ζελατίνες και θύρες φόρτισης USB

Παρά το μικρό τους μέγεθος, τα συγκεκριμένα Adventure δεν υπολείπονται σε εξοπλισμό, καθώς θα συναντήσουμε από δυνατά περιφερειακά και ανεστραμμένα πιρούνια, μέχρι ρυθμιζόμενες ζελατίνες και συστήματα παρακολούθησης πίεσης ελαστικών. Φυσικά ο εξοπλισμός ανά μοτοσυκλέτα διαφέρει και έτσι έχουμε κάποιες που φτάνουν μέχρι και στο να δίνουν κάγκελα προστασίας ή TFT οθόνες στο βασικό εξοπλισμό, δηλαδή εξαρτήματα, βοηθήματα και ανταλλακτικά που έχουμε συνηθίσει σε μεγαλύτερες κατηγορίες, διασφαλίζοντας ότι ο αναβάτης της Α2 κατηγορίας, ή αυτός που θέλει απλά ένα μικρό, οικονομικό Adventure δεν θα στερηθεί της εμπειρίας (πέραν από την ιπποδύναμη) που προσφέρουν τα "αδερφάκια τους" από τις μεγαλύτερες κατηγορίες. 

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

Φτάνουν μέχρι 39,5 ίππους και κρατάνε χαμηλά την κατανάλωση

Το όριο ιπποδύναμης της κατηγορίας Α2 ορίζεται στα  35 kW, ή αλλιώς στους 46,9 ίππους. Μέσα σε αυτό το όριο (και πάνω από τα 11 kW που είναι το όριο της Α1 κατηγορία) υπάρχουν πολλά περιθώρια ιπποδύναμης που μπορεί να "βγάλει" η κάθε μοτοσυκλέτα. Έτσι, με κάτω από 5.000 ευρώ, έχουμε μοτοσυκλέτες που ξεκινάνε από τους 16,5 ίππους και άλλες που φτάνουν μέχρι τους 39,5, πλησιάζοντας προς το πάνω άκρο της κατηγορίας. Βεβαίως αντίστοιχα θα πρέπει να περιμένει ο αναβάτης να δει και τη μέση κατανάλωση να αλλάζει, από τα 2,5 μέχρι τα 3,8 λίτρα ανά 100 χλμ., δίνοντας για άλλη μια φορά πληθώρα επιλογών στον υποψήφιο αγοραστή. Σε αυτόν εναπόκειται τώρα να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με τη μοτοσυκλέτα του, κάτι που θα τον οδηγήσει πιο εύκολα στην τελική επιλογή. 

Μπορούν να συνδυάσουν την καθημερινή οδήγηση με μικρές εξορμήσεις τα Σαββατοκύριακα

Η χρήση λοιπόν που θα γίνεται στη μοτοσυκλέτα είναι πολύ βασική κατά την επιλογή της. Πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που θα γράφει χιλιόμετρα μόνο μέσα στην πόλη ή πρόκειται για μια μοτοσυκλέτα που θα συνοδεύσει σε κοντινές εξορμήσεις το Σαββατοκύριακο; Ή θα ανέβει κάποιος πάνω και θα την πάει μέχρι το Βλαδιβοστόκ; Όπως δείχνουν παραδείγματα, αρχαιότερα και πιο σύγχρονα, δεν χρειάζεται κανείς άπειρους ίππους για να κάνει ταξίδια. Όμως ας μην πάρουμε τα άκρα ως παράδειγμα και ας πάμε στο μέσο αναβάτη. Οι μοτοσυκλέτες αυτής της λίστας μπορούν να συντηρηθούν πολύ εύκολα στην καθημερινότητα (χαμηλή κατανάλωση, χαμηλά τέλη κυκλοφορίας), ενώ δεν θα πούνε όχι και σε ένα μικρό ταξιδάκι το Σαββατοκύριακο, χωρίς να ζορίσουν τον αναβάτη τους - μέσα πάντα στα πλαίσια του φυσιολογικού. 

Σελίδα 2Daytona DYMOTO 200
Σελίδα 3SYM NH-T 300
Σελίδα 4Voge 300DS
Σελίδα 5Zontes 350T2
Σελίδα 6KTM 250 Adventure