Η τακτική συντήρηση, προλαμβάνει τα προβλήματα

Οι εξειδικευμένες γνώσεις είναι απαραίτητες

Ο καθαρισμός και η λίπανση της αλυσίδας είναι μια εργασία που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας

Το πολύμετρο είναι απαραίτητο για τη διάγνωση ηλεκτρολογικών προβλημάτων

Ακόμα και ένας παλαιότερος κινητήρας είναι πολύπλοκος

Ανέκαθεν η συντήρηση ήταν σημαντική

Η καλωδίωση μιας μοτοσυκλέτας είναι πολύπλοκη

Προσέχουμε για να έχουμε

Ό,τι σπείρεις, θα θερίσεις

Διαβάστηκε από 15967 αναγνώστες

Η σωστή συντήρηση της μοτοσυκλέτας είναι απαραίτητη προκειμένου αυτή να κυκλοφορεί με ασφάλεια στους δρόμους και να είναι αξιόπιστη. Αν αποφασίσουμε να κάνουμε μόνοι μας τη συντήρηση ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή. Αν αντιμετωπίσουμε πρόβλημα, απευθυνόμαστε σε ένα εξουσιοδοτημένο ή μη συνεργείο.

 
Το τακτικό σέρβις της μοτοσυκλέτας είναι, ίσως, η πιο σημαντική δικλείδα ασφαλείας που εμποδίζει την εμφάνιση προβλημάτων και εγγυάται την καλή λειτουργία της σε βάθος  χρόνου. Η φροντίδα της μοτοσυκλέτας, η συντήρηση, η μετατροπή, η βελτίωση και η ενασχόληση γενικότερα του ιδιοκτήτη μαζί της ήταν, ανέκαθεν, μέρος της απόλαυσης του να έχει κάποιος στο γκαράζ του μια δίτροχη φιλενάδα. Το δέσιμο μεταξύ τους είναι ιδιαίτερο και προέρχεται τόσο από το την οδήγηση  όσο και από τον χρόνο που περνούν μαζί όταν δεν είναι στον δρόμο. Όσο παλαιότερα ανατρέχουμε στην ιστορία, τόσο περισσότερο χρόνο βλέπουμε να αφιερώνει ο αναβάτης στη συντήρηση της μοτοσυκλέτας του. Τις εποχές που η έλλειψη εκτεταμένου δικτύου επισκευαστών και η δυσκολία εύρεσης ανταλλακτικών ήταν έντονα, ο κάθε μοτοσικλετιστής έπρεπε, αναγκαστικά, να συντηρεί μόνος τη μοτοσυκλέτα του, αλλά και να επισκευάζει τμήματά της όταν δεν είχε τα απαραίτητα ανταλλακτικά στη διάθεσή του. Οι μοτοσυκλέτες ήταν έτσι φτιαγμένες, ώστε να μπορεί εύκολα κάποιος να επέμβει. Σήμερα αυτό δεν ισχύει, η πολυπλοκότητα της κατασκευής, τα ηλεκτρονικά και η ανάγκη κατοχής εξειδικευμένων γνώσεων και εργαλείων μας οδηγούν στο να απευθυνόμαστε σε εξουσιοδοτημένα ή μη συνεργεία. Εξαίρεση αποτελούν οι σύγχρονες motocross και enduro μοτοσυκλέτες οι οποίες δίνουν στον αναβάτη τους περιορισμένη πρόσβαση, ώστε να μπορούν να επέμβουν και να κάνουν μικρές επιδιορθώσεις όταν βρίσκονται σε κάποιο βουνό, για να μπορέσουν να επιστρέψουν.

Μια σωστά συντηρημένη μοτοσυκλέτα, σε κρατάει ζωντανό και σου γλυτώνει χρήματα, γιατί η μοτοσυκλέτα  σου θα λειτουργεί σωστά και οι πιθανότητες να παρουσιάσει πρόβλημα μειώνονται.

Όταν η μοτοσυκλέτα έχει δεχθεί την απαραίτητη φροντίδα, είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς να θέτει σε κίνδυνο τον αναβάτη της ή τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος ότι μια σωστά συντηρημένη μοτοσυκλέτα δεν θα παρουσιάσει κάποιο πρόβλημα. Οι πιθανότητες, όμως, να συμβεί κάτι τέτοιο ελαχιστοποιούνται και δεν είναι εύκολο να προκύψουν έκτακτα έξοδα για τον ιδιοκτήτη. Σκοπός της περιοδικής συντήρησης είναι να προλαμβάνει τα προβλήματα, όχι να τα αντιμετωπίζει. Ένας κινητήρας που δεν δέχεται τακτικά τη συντήρηση που πρέπει, είναι ευπαθής και ενδέχεται να παρουσιάσει σοβαρότερα προβλήματα που, ίσως, οδηγήσουν  στην καταστροφή του.

Η συντήρηση της μοτοσυκλέτας είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που κάθε ιδιοκτήτης πρέπει να λαμβάνει υπ` όψη. Απο τη στιγμή που τίθεται θέμα ασφάλειας για τον ίδιο και τους γύρω του, δεν μπορεί να κάνει εκπτώσεις στη συχνότητα και την ποιότητα της συντήρησης. Ο τρόπος όμως, που θα επιλέξει να την κάνει εξαρτάται απο τις ανάγκες και τα γούστα του. Εκείνος αποφασίζει ποιά απο τις επιλογές που έχει στη διάθεσή του, θα επιλέξει.


 
 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός