ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΥ

Ελαστικά supersport

ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΥ

Ελαστικά touring

Η επαφή σας με τον δρόμο

Γνωρίζετε ότι τα ελαστικά είναι το μοναδικό σημείο επαφής της μοτοσυκλέτας, με το δρόμο και γι αυτό πρέπει να βρίσκονται πάντα σε άριστη κατάσταση; Η σωστή επιλογή ελαστικών, καθώς και η έγκαιρη αντικατάσταση τους, είναι ζωτικής σημασίας και μπορεί να μας γλιτώσει από πολλούς μπελάδες

 

Ένα φθαρμένο ή ακατάλληλο ελαστικό, επηρεάζει αρνητικά τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας, με επικίνδυνα αποτελέσματα. Ο συχνός έλεγχος και η σωστή επιλογή ελαστικού, διατηρούν την οδική συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας σε υψηλά επίπεδα, αυξάνοντας το αίσθημα ασφάλειας, στον αναβάτη. Η επιλογή και η πίεση του ελαστικού γίνεται σύμφωνα με τη χρήση της μοτοσυκλέτας και πρέπει να συμφωνεί με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.

Tα ελαστικά δρόμου είναι μια κατηγορία, που παρουσιάζει μεγάλες διαφοροποιήσεις και αυτές αφορούν την αναλογία μεταξύ αντοχής και φθοράς, μεταξύ διάρκειας ζωής και κρατήματος. Απευθύνονται σε μοτοσυκλέτες πόλης, μεγάλων αποστάσεων ή υψηλών επιδόσεων με σπορ χαρακτηριστικά.

Ο κάθε αναβάτης, μπορεί να επιλέξει, ανάμεσα σε ένα ελαστικό που θα βγάζει χιλιόμετρα με σκληρό σκελετό, κάνοντας παραχώρηση στο κράτημα, αφού αργεί να ζεσταθεί ή σε ένα ελαστικό με μικρότερη διάρκεια ζωής που όμως προσφέρει καλύτερο κράτημα, καθώς ζεσταίνεται πιο εύκολα.

Ελαστικά Touring

Στην κατηγορία Touring, συγκαταλέγονται τα ελαστικά τουρισμού. Είναι μια κατηγορία με κυριότερα γνωρίσματα την αντοχή στη φθορά, την αντοχή στο χρόνο και την καλή πρόσφυση. Έχουν ιδιαίτερα σκληρό σκελετό, ώστε να ανταποκρίνεται στο αυξημένο βάρος της μοτοσυκλέτας, λόγω συνεπιβάτη και αποσκευών. Η κατασκευή τους, προσφέρει αυξημένη αντοχή, σε συνθήκες που φθείρουν το ελαστικό. Παρόλη την σκληρότητα που παρουσιάζουν, συνδυάζουν καλά επίπεδα πρόσφυσης, ανάμεσα στα χαρακτηριστικά τους. Απευθύνονται σε μοτοσυκλέτες με τουριστική φιλοσοφία, που καλύπτουν μεγάλες αποστάσεις και έχουν αυξημένο βάρος.

Ελαστικά Supersport
 
Στα ελαστικά Supersport, συγκαταλέγονται τα ελαστικά επιδόσεων. Είναι μια κατηγορία, που έχει ως ζητούμενο, την άριστη συμπεριφορά στην πολύ γρήγορη οδήγηση. Υπάρχουν ελαστικά χωρίς χάραξη (slick), αποκλειστικά για χρήση σε περιβάλλον πίστας, καθώς και ελαστικά για ασφάλτινη χρήση.

Υπάρχει δυνατότητα επιλογής, ανάμεσα σε δίγομα και τρίγομα, που σημαίνει ότι στο σκελετό τους , έχουν δύο η τρεις, διαφορετικής σκληρότητας γόμες, αντίστοιχα. Η κορώνα συνήθως, είναι σκληρότερη για να αντέχει στην καταπόνηση και όσο κινούμαστε στα πλαϊνά του ελαστικού, ο σκελετός μαλακώνει, για να προσφέρει καλύτερη πρόσφυση. Χωρίς αυτό να αποκλείει την πιθανότητα, σε ορισμένα ελαστικά, να είναι και η κορώνα πιο μαλακή, για ακόμα καλύτερο κράτημα. Απευθύνονται σε μοτοσυκλέτες supersport, μεγάλου κυβισμού και με μεγάλη ιπποδύναμη και δεν κάνουν παραχώρηση στο κράτημα, με αποτέλεσμα τη μικρότερη διάρκεια ζωής τους.


 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός