ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ

Πρέπει πάντα να επιλέγουμε λάδι σύμφωνα με τον κατασκευαστή

Μειώστε τις τριβές

Το λάδι του κινητήρα, δεν είναι μόνο υπεύθυνο για να κρατάει τον κινητήρα δροσερό, αλλά προστατεύει από τις τριβές των μετάλλων μεταξύ τους, δημιουργώντας ένα προστατευτικό φιλμ. Παρακάτω θα δούμε τι πρέπει να γνωρίζουμε για τη σωστή επιλογή του.

 


Τα λιπαντικά κινητήρα διαφοροποιούνται από το ιξώδες και από την χημική τους σύσταση. Η επιλογή του για το σωστό ιξώδες, γίνεται με βάση το περιβάλλον που χρησιμοποιείται η μοτοσυκλέτα και σύμφωνα με αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής.


Διαβάζοντας τους αριθμούς πάνω σε ένα μπουκάλι παράδειγμα 10W-40, το W σημαίνει Winter . Ο πρώτος αριθμός, στην περίπτωσή μας το 10, δηλώνει τις πιο χαμηλές θερμοκρασίες που μπορεί να δουλέψει σωστά το λάδι, χωρίς να παγώσει. Ο δεύτερος αριθμός, δηλώνει τις υψηλές θερμοκρασίες που μπορεί να προστατεύσει το λάδι χωρίς να νερώσει. Αυτό εξαρτάται και από διάφορους άλλους παράγοντες , όπως το υψηλό στροφάρισμα ή το σύστημα ψύξης. Οι αριθμοί είναι κλίμακα μέτρησης και όχι θερμοκρασίες.

Σύμφωνα με τη χημική τους σύσταση, τα λάδια χωρίζονται σε 3 κατηγορίες. Τα ορυκτέλαια, που είναι προϊόντα ή υποπροϊόντα του πετρελαίου και είναι περισσότερο κατάλληλα για μικρότερους κυβισμούς, που δεν ασκούν έντονη πίεση στα λάδια. Ενδείκνυνται, για το στρώσιμο του κινητήρα , γιατί προστατεύουν καλύτερα. Δεν διαρκούν πολύ, αλλά επειδή κοστίζουν φθηνά, οι συχνές αλλαγές δεν είναι εμπόδιο. Τα ημι-συνθετικά, βρίσκονται ανάμεσα στα ορυκτέλαια και τα φουλ συνθετικά. Προέρχονται από χημική μίξη και παρέχουν ισορροπία στην λειτουργία του κινητήρα. Τοποθετούνται σε μεσαίου κυβισμούς, με αρκετά επίπεδα δύναμης. Η αντικατάστασή του γίνεται στον πλήρη κύκλο χιλιομέτρων τους. Τα φουλ συνθετικά, είναι λάδια, κατασκευασμένα στο εργοστάσιο, που βασίζονται σε πολυμερή και δεν έχουν ένδειξη φυσικών στοιχείων, στη σύστασή τους. Είναι κατάλληλα για καταστάσεις έντονης πίεσης και μοτοσυκλέτες επιδόσεων. Δεν χάνουν την ποιότητα τους με τον καιρό και κρατάνε περισσότερο. Αλλάζονται στον πλήρη κύκλο ζωής τους. Προσφέρουν πλήρη λίπανση σε κι9νητήρα, συμπλέκτη και κιβώτιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΞΕΣΟΥΑΡ & ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ

Ελεύθερο Κείμενο
Κατηγορία/Υποκατηγορία
Τιμή από
Τιμή έως
Εργοστασιακός Κωδικός