H νέα Yamaha R1 Petronas SRT edition

H νέα Yamaha R1 Petronas SRT edition

Yamaha R1: Νέα έκδοση SRT Petronas

Μια νέα ειδική έκδοση της R1 σε πολύ περιορισμένα κομμάτια παρουσιάστηκε επίσημα προς τιμήν της Petronas και της αγωνιστικής της ομάδας. Δείτε περισσότερα.

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η Yamaha Ευρώπης, σε συνεργασία με τον γίγαντα των πετρελαιοειδών Petronas και την αγωνιστική ομάδα Petronas SRT, παρουσίασε μια νέα έκδοση στην R1, με αρκετές αλλαγές σε αισθητικό και μηχανολογικό επίπεδο και –φυσικά- περιορισμένη διαθεσιμότητα.
 
Η νέα έκδοση της R1 φέρει τα χρώματα της αγωνιστικής ομάδας της Petronas SRT, με το χαρακτηριστικό μαύρο και τυρκουάζ-πετρόλ που προκάλεσε τόσο θετικές εντυπώσεις από την στιγμή που η ομάδα μπήκε στους αγώνες, πέρσι. Το κοστούμι είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα και είναι επίσης εξοπλισμένο με αεροδυναμικά winglets, εμπνευσμένα από αυτά της M1 των αγώνων. Η εμφάνιση ολοκληρώνεται από ένα πλήρες «πακέτο» λογότυπων των χορηγών της ομάδας για μια ακόμα πιο αυθεντική εμφάνιση racer.
 
Μηχανολογικά, το μοντέλο έχει αποκτήσει μια αγωνιστική ECU και μια νέα αγωνιστική γκαζιέρα, για πιο έντονη απόκριση στο γκάζι, ενώ η εξάτμιση έχει αντικατασταθεί με μια ολόσωμη αγωνιστική κατασκευή.
 
Εντυπωσιακές είναι οι επεμβάσεις και σε άλλα σημεία της μοτοσυκλέτας, αφού η R1 Petronas SRT εξοπλίζεται με πιρούνι Ohlins FGRT και αμορτισέρ TTX και ένα νέο αμορτισέρ τιμονιού, τροχούς 7 ακτινών της Marchesini, σύστημα ταχείας αφαίρεσης στον πίσω τροχό, δαγκάνες φρένων Brembo GP4-RX και ελαστικά Michelin slicks σε πρώτη τοποθέτηση.
 
Το «πακέτο» όμως δεν τελειώνει εδώ, καθώς κάθε ένας από τους τυχερούς που θα αποκτήσουν μία από τις 46 μόνο R1 Petronas SRT, θα αποκτήσει επίσης ένα νέο κράνος KYT, μία πόλο μπλούζα Petronas SRT και ένα VIP Pass στον MotoGP αγώνα της επιλογής του. Οι μοτοσυκλέτες θα είναι διαθέσιμες αποκλειστικά στην Ευρώπη, έναντι… 46.000 ευρώ η μία.