Σήμερα, 2/12/2013 παρουσιάστηκε στο σαλόνι του Παρισιού η νέα μοτοσικλέτα της γαλλικής Voxan. Το Wattman είναι ένα ηλεκτρικό power-cruiser, με εντυπωσιακό design.
Η μεγάλη επιστροφή της Voxan, έγινε με ηλεκτρικό τρόπο, αφού σήμερα 2 Δεκεμβρίου του 2013 παρουσίασε στο σαλόνι του Παρισιού, το εντυπωσιακό Wattman. Μιλάμε για ένα "κακό" power-cruiser με εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά. Η Voxan αναφέρει επιτάχυνση 0-100χλμ/ώρα σε 3,4 δευτερόλεπτα, και 0-160χλμ/ώρα σε μόλις 5,9 δευτερόλεπτα! Παρόλα αυτά η εταιρεία ανακοινώνει πως υπάρχει κόφτης στα 170χλμ/ώρα.
Η Voxan μιλάει για αυτονομία 180 χιλιομέτρων, ενώ η επαναφόρτιση της μπαταρίας ιόντων λιθίου κατά 80% γίνεται μόλις σε 30 λεπτά -πάντα σύμφωνα με τα λεγόμενα της εταιρείας. Αυτό συμβαίνει χάρη στη σύνδεση COMBO II (type2), το νέο στάνταρ για ηλεκτρικά οχήματα στην Ε.Ε.. Εντυπωσιακές δηλώσεις, που μένει φυσικά να αποδειχτούν στην πράξη. Το βάρος του Wattman δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο στα 350 κιλά, όμως το ίδιο αξιοσέβαστη είναι και η ανακοινώσιμη ιπποδύναμη των 200 ίππων στις 7.500σαλ, αλλά και η ροπή των 20,4 κιλών, παρεχόμενη με το καλημέρα! Αν ζητάτε 2-3 σοκαριστικά νούμερα ακόμα, πώς σας φαίνεται το μήκος των 2.350χλστ.; Ή το μεταξόνιο των... 1.705χλστ.!
Στις αναρτήσεις, μπροστά το Wattman φοράει ένα ανάποδο πιρούνι 43χλστ., ενώ πίσω έχει διπλά αμορτισέρ. Οι ζάντες είναι από... ανθρακόνημα (έτσι λέει το press kit), στις 18 ίντσες, με το πίσω τεράστιο ελαστικό να έχει μέγεθος 240/40-18! Δύο δισκόφρενα των 230χλστ. (μικρά μας φαίνονται) μπροστά κι ένα πίσω στο ίδιο μέγεθος αναλαμβάνουν να σταματήσουν το Wattman. Όμορφο ή όχι, το Wattman είναι περίεργο, και τραβάει τα βλέμματα.
Κι αν αναρωτιέστε, ποιος σχεδίασε το Wattman, να σας πούμε πως είναι έργο του Sacha Lakic... σας ακούγεται γνωστό το όνομα; Είναι ο σχεδιαστής του ιδιαίτερα άσχημου Bimota Mantra, που είχε βγει σε περιορισμένη παραγωγή το 1995, και ξεχάστηκε ιδιαίτερα γρήγορα. Ελπίζουμε το Wattman να έχει καλύτερη τύχη.
UPD: Το νέο εμπλουτίστηκε με περισσότερες φωτογραφίες!