Το μεταχειρισμένο που θέλεις είχε πτώση. Ε, και;

Το μεταχειρισμένο που θέλεις είχε πτώση. Ε, και;

Πιστεύετε ακόμα ότι υπάρχει μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα που δεν έχει σημειώσει πτώση; Κι όμως, όλοι ψάχνουν το «άπεφτο-αγρατσούνιστο»… μυθικό δίκυκλο των αγγελιών. Μήπως πρέπει πλέον να δούμε πιο ρεαλιστικά τα πράγματα;

Η αγορά μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας είναι δύσκολη. Οι περισσότεροι αγοραστές αναζητούν το όχημα με τα λιγότερα δυνατά χιλιόμετρα και την καλύτερη δυνατή κατάσταση. Μια λέξη-ταμπού όμως στην αγοραπωλησία μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας, είναι η «πτώση»: Σαν από μαγικά, οι υποψήφιοι αγοραστές… εξαφανίζονται, στο άκουσμα ή και στην υποψία κιόλας, ότι η μοτοσυκλέτα που κοιτούν να αγοράσουν είναι πεσμένη!

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 
Με αυτό τον τρόπο έρχεται ένα ακόμη φαινόμενο, στην ελληνική αγορά του μεταχειρισμένου: Μαζί με τις πολλές αγγελίες με ψεύτικα-γυρισμένα χιλιόμετρα, έρχονται και οι αγγελίες των… «άπεφτων-αγρατζούνιστων» μοτοσυκλετών, που πολλές φορές είναι γεμάτες ψέματα. Φυσικά και τα δύο φαινόμενα, μαζί με τις απαιτήσεις των αγοραστών, οδηγούν τελικά στην υπονόμευση «καθαρών» αγγελιών με πλήρες ιστορικό και ειλικρινείς πωλητές, που προσπαθούν απλά να πουλήσουν την μοτοσυκλέτα τους χωρίς να κρύβουν κάτι.
 
Κάπου εδώ, ας κάνουμε κάτι ξεκάθαρο: Η συντριπτική πλειοψηφία των μεταχειρισμένων μοτοσυκλετών προς πώληση, έχει σημειώσει τουλάχιστον μία πτώση, λιγότερο ή περισσότερο σφοδρή. Είναι μάταιο, λοιπόν, να πιστεύουμε τυφλά τον πωλητή που μας λέει ότι το δίκυκλο του δεν έχει πέσει ποτέ, ή να ψάχνουμε την «χρυσή ευκαιρία» του δικύκλου που έμεινε πάντα όρθιο. Πρόκειται για μια νοοτροπία, από την οποία μπορούμε να ξεκολλήσουμε.
 
Η πτώση δεν είναι πάντα το «τέλος της ζωής» μιας μοτοσυκλέτας: Στις περισσότερες περιπτώσεις, μετά από μια σωστή επισκευή, η μοτοσυκλέτα είναι ξανά σαν καινούργια. Τα σημαντικά δομικά στοιχεία της μοτοσυκλέτας όπως το πλαίσιο, δύσκολα υφίστανται καταστροφική ζημιά, αν δεν μεσολαβεί σοβαρό ατύχημα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η σωστή επικοινωνία αγοραστή-πωλητή και ο ενδελεχής και σωστός έλεγχος της μοτοσυκλέτας, μπορεί να εξασφαλίσει μια επιτυχημένη πώληση, χωρίς ταμπού και προκαταλήψεις.
 
Πάμε όμως τώρα και στο άλλο άκρο. Πολλές μοτοσυκλέτες-διαμαντάκια χωρίς ούτε μια «σούπα» δεν είναι αυτό που φαίνονται. Οι σοβαρές ζημιές μετά από ατύχημα, είναι και οι ακριβότερες στην επισκευή και, πολλές φορές, περνάνε στο αψήφιστο στην προσπάθεια του πωλητή να ξεφορτωθεί το τραυματισμένο του δίκυκλο όπως-όπως! Αν ο αγοραστής έχει λοιπόν υποψία για «κουκουλώματα» και ψευδείς πληροφορίες, που τελικά μπορεί να τον οδηγήσουν ακόμη και στην αγορά μιας επικίνδυνης μοτοσυκλέτας, και πάλι ο σχολαστικός έλεγχος είναι μονόδρομος.
 
Για αυτό και πλέον υπάρχουν στην Ελλάδα, οι υπηρεσίες της Motocert, μιας εταιρείας μοναδικής στην Ελλάδα που αποδεικνύει, μέσω μιας γρήγορης και αδιαμφισβήτητης, αμετάκλητης διαδικασίας, την πραγματική κατάσταση μιας μεταχειρισμένης μοτοσυκλέτας στα σημεία που έχουν την μεγαλύτερη σημασία. Με πιστοποιημένες μετρήσεις πλαισίου και αναρτήσεων, η Motocert θα καταδείξει αμέσως αν μια μοτοσυκλέτα είναι «ίσια» ή όχι, όπως λέμε στην καθομιλουμένη, πέρα από κάθε… μυθολογία των αγγελιών. Με αυτό τον τρόπο, τα σοβαρότερα ερωτήματα για μια μεταχειρισμένη μοτοσυκλέτα λύνονται, διευκολύνοντας και ξεκαθαρίζοντας μια συναλλαγή.
 
Ποια είναι η δική σας γνώμη; Θα αγοράζατε μια μοτοσυκλέτα που έχει πτώση; Πόσο σχολαστικό έλεγχο κάνετε; Ποια είναι τα σημεία που σημαίνουν συναγερμό στις αγγελίες μεταχειρισμένων;