Τι πρέπει να κάνεις αν μείνεις από λάστιχο

Ένα κλατάρισμα ελαστικού μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Δες πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις και τι πρέπει να κάνεις για να είσαι κατάλληλα εξοπλισμένος.

Σταμάτα με ασφάλεια
Η πρώτη προτεραιότητά σας είναι να διασφαλίσετε ότι μπορείτε να σταματήσετε άμεσα και να βγείτε το συντομότερο από τον δρόμο με ασφάλεια. Η απότομη χρήση των φρένων μπορεί να προκαλέσει απώλεια ελέγχου. Αποφύγετε την αλλαγή ταχύτητας ή το φρενάρισμα μέχρι μειωθεί η ταχύτητα και αν είστε σίγουροι ότι γνωρίζετε ποιο ελαστικό έχει πρόβλημα, χρησιμοποιήστε το φρένο του άλλου τροχού ελαφρά και σταδιακά.

Χρησιμοποίησε κιτ επισκευής
Ένας τρόπος για να αντιμετωπίσετε ένα ξεφουσκωμένο ελαστικό μοτοσικλέτας - ειδικά εάν είστε μόνοι σας - είναι να το διορθώσετε εσείς οι ίδιοι. Τα κιτ επισκευής ελαστικών είναι σχετικά απλά στη χρήση και μπορούν να αποθηκευτούν εύκολα κάτω από τη σέλα. Αν και κάποια ελαστικά που έχουν υποστεί ζημιά δύσκολα επισκευάζονται, αξίζει να το δοκιμάσετε όταν οι επιλογές σας είναι λίγες και δεν βρίσκεστε κοντά σε βουλκανιζατέρ. Προσέξτε εάν η διάτρηση είναι πολύ κοντά στο πλευρικό τοίχωμα, ένα βύσμα δεν είναι πάντα η ασφαλέστερη λύση για μια τέτοια επισκευή. Μια καλή και γρήγορη λύση αν το ελαστικό μας έχει τρυπηθεί από αιχμηρό αντικείμενο είναι το "μπάλωμα" του με ένα σπρέι με αφρό επισκευής ελαστικού.

Έχε μαζί σου πεπιεσμένο αέρα
Ο συμπιεσμένος αέρας δεν θα λύσει απαραίτητα ένα πρόβλημα ξεφούσκωτου ελαστικού, αλλά σίγουρα μπορεί να σώσει την ημέρα σας εάν έχετε μια αργή διαρροή ή πρέπει να γεμίσετε ένα ελαστικό μετά την επισκευή του. Οι αμπούλες με πεπιεσμένο αέρα δεν πιάνουν χώρο και μπορούν να βοηθήσουν στο φούσκωμα των ελαστικών μετά την επισκευή.

Προετοιμάσου για την επόμενη φορά
Παρόλο που μερικές φορές δεν υπάρχει κανένας τρόπος να αποφύγετε ένα κλατάρισμα ελαστικού, υπάρχουν σίγουρα τρόποι να προετοιμαστείτε σε περίπτωση που βρεθείτε σε μια τέτοια θέση. Βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε τακτικά την πίεση των ελαστικών, καθώς η οδήγηση σε χαμηλή πίεση μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη φθορά ελαστικών και τελικά σε ξεφούσκωμα. Επίσης εφοδιαστείτε με ένα κιτ επιδιόρθωσης ελαστικών το οποίο συμπεριλαμβάνει αμπούλες πεπιεσμένου αέρα. Το κόστος του είναι χαμηλό και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο την κρίσιμη στιγμή.

Ευχαριστούμε θερμά το toofast.gr για τις χρήσιμες συμβουλές αντιμετώπισης σκασμένου ελαστικού.