Κρυμμένος πίσω από το φέρινγκ ταξιδεύεις με την ίδια άνεση, είτε το κοντέρ γράφει 120 είτε 300χλμ/ώρα.

Κρυμμένος πίσω από το φέρινγκ ταξιδεύεις με την ίδια άνεση, είτε το κοντέρ γράφει 120 είτε 300χλμ/ώρα.

Οδηγώντας

Οδηγώντας

  • Κρυμμένος πίσω από το φέρινγκ ταξιδεύεις με την ίδια άνεση, είτε το κοντέρ γράφει 120 είτε 300χλμ/ώρα.
  • Οδηγώντας
  • Οδηγώντας

Οδηγώντας

Με ένα στιγμιαίο πάτημα της μίζας η τετρακύλινδρη μελωδία ξεκινά να χαϊδεύει τα αυτιά σου με μια γνώριμη-βαριά χροιά η οποία ταιριάζει απόλυτα στο ύφος της μοτοσυκλέτας, υπενθυμίζοντάς σου ότι ανάμεσα στα πόδια σου κρύβονται πολλά κυβικά. Ακόμα και από το ρελαντί, η αψεγάδιαστη λειτουργία χωρίς ίχνος κραδασμών σου προκαλεί εντύπωση κάτι που φυσικά συνεχίζει στα πρώτα μέτρα που θα αφήσεις τον υδραυλικό συμπλέκτη. Μιας και τα ηλεκτρικά είναι πλέον της μόδας, η απόδοση της νέας Hayabusa θα μπορούσε άνετα να χαρακτηριστεί ηλεκτρική, αφού η απόκριση είναι άμεση σε όλο το φάσμα των στροφών αλλά ταυτόχρονα γλυκιά ώστε να μην υπάρχουν απότομα ξεσπάσματα κάθε φορά που ανοίγεις το γκάζι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα παραπάνω λειτουργούν εις βάρος των επιδόσεων. Το αντίθετο μάλιστα. Όταν επιταχύνεις, τα 264 κιλά της εξαφανίζονται και πετάγεται μπροστά βάζοντας τη δύναμη της κάτω όπως καμία άλλη. Το σύστημα αντισούζας λειτουργεί υποδειγματικά με αποτέλεσμα τα 0-100 χλμ/ώρα να έρχονται σε μόλις 2,98΄΄ και τα 200 σε 7,42΄΄, ενώ εσύ με την άκρη του ματιού σου βλέπεις τη βελόνα του αναλογικού κοντέρ να ανεβαίνει με καταιγιστικούς ρυθμούς μέχρι να τερματίσει. Η Hayabusa δεν είναι τυχαία η βασίλισσα των φαναριών και όπως όλα δείχνουν δύσκολα θα αποχωριστεί τον θρόνο της.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Όμως δεν εντυπωσιάζει μόνο ο ρυθμός με τον οποίο φτάνει στην τελική της, αλλά και η άνεση που προσφέρει σε αυτές τις ταχύτητες, αρκεί να είσαι κρυμμένος πίσω από το φέρινγκ. Τότε βρίσκεσαι πραγματικά στον δικό της κόσμο. Απόλυτα προσηλωμένος στο δρόμο, με τον αέρα να περνά γύρω σου χωρίς να σε ενοχλεί, μπορείς να ταξιδεύεις για ώρες σε οποιαδήποτε ταχύτητα καταπίνοντας τα χιλιόμετρα με τρόπο μοναδικό. Με τη Hayabusa η φράση πετάγομαι για έναν καφέ μπορεί να σημαίνει βόλτα στο τετράγωνο ή στην άλλη άκρη της Ελλάδας… Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα κράνος με καλή αεροδυναμική για να μην σου φύγει ο σβέρκος όταν θελήσεις να κοιτάξεις πάνω από τη φιμέ ζελατίνα. Η θέση οδήγησης δεν προσφέρεται μόνο για να είσαι ταμπουρωμένος πίσω της, κάτι που θα εκτιμήσεις όταν αντισταθείς στον πειρασμό και αποφασίσεις να κινηθείς σε φυσιολογικές ταχύτητες, βλέποντας παράλληλα την κατανάλωση να πέφτει ακόμα και κάτω από τα 7λίτρα/100χλμ. αφού η μέση τιμή στη διάρκεια της δοκιμής ανήλθε στα 7,5 λίτρα / 100χλμ.

Η Ελλάδα βέβαια δεν είναι από τις χώρες που φημίζονται για τις τεράστιες ευθείες και οι παρατεταμένες στροφές είναι το καλύτερο μέρος για να εκτιμήσεις τη sport πλευρά της μοτοσυκλέτας. Παρά τις σχετικά μαλακές εργοστασιακές ρυθμίσεις των αναρτήσεων δεν χρειάζεται να μειώσεις ταχύτητα στην πρώτη καμπή που θα συναντήσεις, αφού η Hayabusa είναι πρόθυμη να γείρει ακόμα και όταν έχεις πάνω από 200 στο κοντέρ, περιμένοντας υπομονετικά την έξοδο όπου θα επιταχύνει και πάλι αβίαστα. Υπό κλίση δημιουργούνται κάποιες μικρές ταλαντώσεις ειδικά αν έχεις να αντιμετωπίσεις πλάγιους ανέμους όπου ο μεγάλος όγκος των φέρινγκ την κάνει σχετικά ευαίσθητη, γεγονός όμως που δεν θα σε φοβίσει. Ίσως το ρόλο τους σε αυτό παίζουν και τα ελαστικά, αφού η μοτοσυκλέτα της δοκιμής δεν φορούσε τα Bridgestone πρώτης τοποθέτησης τα οποία μας είχαν αφήσει εξαιρετικές εντυπώσεις, όταν είχαμε οδηγήσει μια Gen 3 που μόλις είχε στρωθεί.

Αφήνοντας πίσω την Εθνική και τις υπερβολικές ταχύτητες μπορείς να κινηθείς με την ίδια άνεση και σε φιδίσιο δρόμο, καθώς όταν συνηθίσεις τον αυξημένο της όγκο θα διαπιστώνεις ότι οι γρήγοροι ρυθμοί περιλαμβάνονται στο μενού της. Το μακρύ μεταξόνιο και το μεγάλο βάρος σίγουρα δεν συμβάλλουν σε αλλαγές κατεύθυνσης τύπου superbike αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να απολαύσεις μια όμορφη διαδρομή ξύνοντας γόνατα από στροφή σε στροφή. Οι αναρτήσεις θα φανούν μαλακές (περισσότερο στο πίσω μέρος) μόνο όταν ψάχνεις τα όρια της, αλλά όχι τόσο ώστε για χάρη της απόδοσης να μπεις στον πειρασμό να αλλάξεις τις ρυθμίσεις, χαλώντας την ομοιογένεια του συνόλου και την άνεση που προσφέρει. Αν ήθελες το απόλυτο όπλο για το βουνό ή την πίστα απλώς θα κοίταγες άλλη κατηγορία. Το traction control λειτουργεί ομαλά χωρίς απότομα κοψίματα, το quickshifter αποδεικνύεται ιδιαίτερα εύχρηστο παρότι μπορείς να εκμεταλλεύεσαι την αυξημένη ροπή χωρίς να κάνεις συχνές αλλαγές, ενώ πολύ καλές εντυπώσεις μας άφησαν και τα φρένα έχοντας σωστή αίσθηση αλλά και δύναμη που κάνει το μπροστινό μέρος να βουτά έντονα όταν το παρακάνεις.

Η νέα Hayabusa είναι δεκτική σε όλες τις συνθήκες και αυτό είναι τελικά που σε εντυπωσιάζει περισσότερο από τις απόλυτες επιδόσεις. Δεν πρόκειται να σου χαλάσει χατίρι αν θες να κάνεις τον γύρο του κόσμου σε χρόνο ρεκόρ ή αν την στριμώξεις μέσα στην κίνηση. Ακόμη και τότε θα ξεγλιστρήσει ατσαλάκωτη σαν ντίβα, με τον ελαστικό της κινητήρα και την άνετη θέση οδήγησης να αποδεικνύονται σύμμαχοι στην καθημερινή μετακίνηση ή στη διαδρομή που θα κάνεις μέχρι να βγεις στον ανοικτό δρόμο, ψάχνοντας τον μακρινό ορίζοντα που τελικά τον βλέπεις να πλησιάζει πιο γρήγορα από ποτέ...

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

SUZUKI: scooter κάνε το δικό σου .. εύκολα!