Μέσα στο ferry boat στα Νέα Στύρα.

Επιστροφή

Η επόμενη μέρα ξεκίνησε με ένα καλό πλύσιμο του TL. Αυτό ήταν και μια καλή ευκαιρία να θαυμάσουμε τη σχεδίασή του και να εκτιμήσουμε την ποιότητα που αποπνέει η όλη κατασκευή. Πρόκειται για ένα μοντέρνο scooter με αιχμηρά πλαστικά που ολοκληρώνουν μια δυναμική και σπορ εικόνα. Ο όμορφος προβολές φιλοξενεί και τα φώτα ημέρας, ενώ οι καθρέπτες στηρίζονται στο φαίρινγκ παραπέμποντας σε supersport μοτοσυκλέτα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το πίσω μέρος με την λεπτή, ανασηκωμένη ουρά και το τελικό με τις δυο απολήξεις. Μετά το απαραίτητο λάδωμα της αλυσίδας, ετοιμαστήκαμε για το ταξίδι της επιστροφής.
Η διαδρομή θα ήταν ίδια με αντίθετη φορά μέχρι τα Λέπουρα, καθώς εκεί θα στρίβαμε αριστερά στον δρόμο προς νότια Εύβοια. Αυτός θα μας κατέβαζε στα Νέα Στύρα από όπου θα παίρναμε το ferry boat για Αγία Μαρίνα. Οι δρόμοι γεματοι στροφές δρόμοι της κεντρικής Εύβοιας δεν μας είχαν προετοιμάσει για αυτό που θα συναντούσαμε στη νότια. Ο κεντρικός δρόμος που περνά από Κριεζά, Ζάρακες και Αλμυροπόταμο θυμίζει εθνική καθώς είναι ευθεία μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι σου. Μπορεί να υπάρχει ένα ρεύμα ανά κατεύθυνση, αλλά ο δρόμος είναι πολύ καλός και σχετικά φαρδύς. Δεν έχει βέβαια τίποτα σπουδαίο να δεις πέρα από τις τεράστιες ανεμογεννήτριες που έχουν ξεφυτρώσει παντού σε αυτό το κομμάτι και συνεχίζουν να πολλαπλασιάζονται σαν κουνέλια.
Στην διασταύρωση για Πολυπόταμο κάνουμε δεξιά και αρχίζουμε να κατηφορίζουμε προς τη θάλασσα. Το τοπίο αλλάζει, ο δρόμος στενεύει και οι στροφές διαδέχονται η μία την άλλη και πριν προλάβουμε να το καταλάβουμε έχουμε φτάσει στα Νέα Στύρα. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο καθώς το ferry boat αναχωρεί σε λίγα λεπτά και πρέπει να βγάλουμε εισιτήριο και να συμπληρώσουμε το ερωτηματολόγιο υγείας πριν την επιβίβαση. Το πλοίο χρειάζεται περίπου 45 λεπτά για να περάσει απέναντι, αρκετός χρόνος για να κάνουμε έναν απολογισμό του ταξιδιού και να παραδεχθούμε ότι αποστολή εξετελέσθη για τη SYM, αφού το TL πραγματοποιεί όσα υπόσχεται και θα μπορεί εύκολα να αντεπεξέλθει και σε πιο μακρινό ταξίδι. Από το λιμάνι της Αγίας Μαρίνας κατευθυνόμαστε προς Σχινιά, ώστε να πιάσουμε τη Λεωφόρο Μαραθώνος που θα μας φέρει μέχρι το κέντρο της Αθήνας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

SYM: Νέα μοντέλα & γνήσια ανταλλακτικά SYM-DAYTONA