net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η μπαταρία είναι ένα από τα σημαντικότερα εξαρτήματα της μοτοσυκλέτας μας και πολλές φορές κάνουμε λάθη, όσον αφορά αυτή!

Προσοχή στην μπαταρία!

Μην ξεχάσετε να ελέγξετε την κατάσταση της μπαταρίας της μοτοσυκλέτας σας, καθώς με το φθινόπωρο και τις πρώτες χαμηλές θερμοκρασίες ίσως… σας προδώσει!

 
Το καλοκαίρι, ο καλός καιρός και η συχνότερη χρήση της μοτοσυκλέτας μας, μας κάνει να ξεχνάμε ένα πολύ σημαντικό εξάρτημά της, ακόμη και αν έχει πρόβλημα και το ξέρουμε: η μπαταρία της. 

Αρκετοί αναβάτες των οποίων οι μπαταρίες εξασθενούν, αμελούν να τις αλλάξουν μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ακόμη και αν η μπαταρία τους…προδώσει, είναι σχετικά εύκολο να βάλουν μπροστά την μηχανή «σκαστή», το οποίο ωστόσο πρέπει να αποφεύγεται. Επιπλέον, τα χιλιόμετρα που οι περισσότεροι κάνουμε το καλοκαίρι «τονώνουν» τις μπαταρίες μας με ηλεκτρισμό, ο οποίος μπορεί να δώσει την ψευδαίσθηση ότι η μπαταρία μας είναι εντάξει, ενώ δεν είναι! 

Και κάπως έτσι, πολλοί αναβάτες αντιμετωπίζουν την δυσάρεστη έκπληξη της αδυναμίας εκκίνησης, μόλις η πρώτη πτώση της θερμοκρασίας έρθει το φθινόπωρο! Τι πρέπει να κάνουμε λοιπόν, για να αποφύγουμε μια τέτοια δυσάρεστη έκπληξη; 

Πρέπει να προνοήσουμε και να δράσουμε αναλόγως! Αν η μπαταρία μας ήδη μας έχει «αφήσει» κάποια φορά, πρέπει να την αλλάξουμε άμεσα! Και αυτό διότι μόλις η θερμοκρασία πέσει, η κατάσταση θα γίνει ακόμη χειρότερη. Επιπλέον, καλό είναι να παρατηρήσουμε την διαδικασία της εκκίνησης της μοτοσυκλέτας μας, το πρωί: Αν η μιζιά είναι εξασθενημένη και η μοτοσυκλέτα αργεί σχετικά να «αρπάξει», τότε ίσως η μπαταρία μας δίνει σημάδια για αλλαγή!

Σε κάθε περίπτωση, η μέτρηση της τάσης της μπαταρίας μας είναι σημαντικότατη, όταν υποψιαζόμαστε ότι κάτι δεν πάει καλά: Με σβηστό τον διακόπτη, η μπαταρία πρέπει να μας δείχνει περίπου 12,6 Volt τάσης, μετρώντας την με ένα πολύμετρο. 

 

??????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ