Ξεκίνησαν τα προβλήματα στους δρόμους με την έλευση της κακοκαιρίας.

Ξεκίνησαν τα προβλήματα στους δρόμους με την έλευση της κακοκαιρίας.

Προβλήματα στην Εθνική Αθηνών-Λαμίας με 2 ώρες χιονόπτωση

Η κακοκαιρία «Ελπίς» επελαύνει στην χώρα μας και αναμένεται να διαρκέσει πάνω από 24 ώρες, όπως αναφέρουν ειδησεογραφικές πηγές.

Δυστυχώς είμαστε «στο ίδιο έργο θεατές» για μια ακόμα χρονιά, αφού τα προβλήματα χτύπησαν ξανά την πόρτα του οδικού δικτύου, με την Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας να πλήττεται από τις συνέπειες της χιονόπτωσης.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Ακόμα δεν ξεκίνησε να χιονίζει και άρχισαν τα προβλήματα

Κυκλοφοριακό «έμφραγμα» καταγράφεται αυτή την στιγμή, στην Λεωφόρο Κηφισού, από την Γέφυρα Καλυφτάκη μέχρι και το ύψος του Κόκκινου Μύλου, ενώ μεγάλες καθυστερήσεις εμφανίζονται στην Λεωφόρο Κηφισίας και στην Αττική οδό μετά την έξοδο 9 στο ρεύμα για αεροδρόμιο.
 

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα βαρέα οχήματα εξέδωσε η αστυνομία

Η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής εξέδωσε ανακοίνωση για την απαγόρευση κυκλοφορίας των βαρέων οχημάτων ως εξής: «Με απόφαση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, απαγορεύεται η κυκλοφορία παντός είδους βαρέως οχήματος μέγιστου επιτρεπομένου βάρους άνω των 3,5 τόνων, για ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας προς τον σκοπό αποφυγής πρόκλησης κυκλοφοριακών προβλημάτων και λόγω εκδήλωσης δυσμενών καιρικών φαινομένων, από την 08.00 ώρα της σήμερον 24/1/2022 έως ύφεσης των φαινομένων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στο τμήμα της από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/θ 20,060) μέχρι τη χ/θ 58,520 (όρια Ν. Αττικής).»
 

Σύσταση για αποφυγή κάθε άσκοπης μετακίνησης

Είναι προφανές ότι, με μια χιονοκαταιγίδα εν εξελίξει, οι άσκοπες μετακινήσεις πρέπει να αποφεύγονται δια ροπάλου και ειδικά με δίκυκλο! Ανάλογη σύσταση εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας απευθυνόμενο στους κατοίκους Αττικής, αλλά και οποιουδήποτε άλλου μέρους στην επικράτεια με ακραίες καιρικές συνθήκες. Παράλληλα, συνιστάται και η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, ενώ πρέπει να τις φέρετε οπωσδήποτε στα οχήματα σας αυτές τις ημέρες. 
 

Οργή για τα προβλήματα με μόλις 2 ώρες χιόνι

Τα ειδησεογραφικά μέσα αλλά και τα κοινωνικά δίκτυα, σχολίασαν επικριτικά το γεγονός ότι, παρά την περσινή καταστροφική «Μήδεια» και τις προειδοποιήσεις για σφοδρή κακοκαιρία επί μια εβδομάδα, το χτύπημα της «Ελπίδας» προκαλεί πάλι προβλήματα. Περισσότερες ειδήσεις από την εξελισσόμενη επικαιρότητα αναμένονται.