Peugeot Belville: Υποψήφιο για Best Scooter 2018

H Peugeot παρουσιάζει ένα scooter με μεγάλους τροχούς, που ενσωματώνει τουριστική διάθεση, με τις μοντέρνες γραμμές και τον εξοπλισμό του, σε κινητήρες 125 και 200 κυβικών εκατοστών.

Η Peugeot, έχει παρουσία σε πάνω από 70 χώρες και η γέννηση του Belville, οφείλεται στη στρατηγική της εταιρίας, να εισέλθει στην κατηγορία των scooters με μεγάλους τροχούς. Για να αντικατοπτρίζει τις φιλοδοξίες τουριστικού scooter, οι σχεδιαστές έχουν επινοήσει μοντέρνες γραμμές, που αντηχούν το φάσμα του κατασκευαστή αυτοκινήτων.

Το όνομά του Belville είναι εμπνευσμένο από την ομώνυμη γειτονιά του Παρισιού και με τον κομψό σχεδιασμό, την χαμηλή κατανάλωση και τους πλούσιους αποθηκευτικούς χώρους, φιλοδοξεί να κάνει τη ζωή των αναβατών στην πόλη, πιο εύκολη και απολαυστική.
Το νέο scooter της Peugeot, θέλγει με την πρώτη ματιά. Οι μπροστινοί προβολείς πλαισιώνουν ένα είδος μίνι μάσκας, ενώ στο πίσω μέρος, το φωτιστικό χωρίζεται σε 3 τμήματα, που απεικονίζουν τα χαρακτηριστικά, της σχεδιαστικής ταυτότητας της εταιρίας. Όλα τα φωτιστικά, μαζί και τα φλάς, είναι τύπου LED, ενώ μπροστά βρίσκουμε και φώτα ημέρας DRL. Ο συνολικός χρωματισμός, είναι μίξη ασημί και γκρι αποχρώσεων.

Τα νέα μοντέλα, διαθέτουν κινητήρες 125 και 200 κυβικών, με injection ψεκασμό, με νέα τεχνολογία μονού κυλίνδρου SmartMotion, που αναπτύχθηκε με σκοπό να προσφέρει ένα δίκαιο συμβιβασμό, ανάμεσα στη ροπή και την κατανάλωση. Οι κινητήρες αυτοί, ενσωματώνουν τις τεχνολογίες LFE (Low Friction Efficiency), για μειωμένες τριβές και την ACG (Alternate Current Generator), για μειωμένη κατανάλωση καυσίμου, που φτάνει τα 2,1 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αναφέρουν 11 ίππους με ροπή 10,8Nm για την έκδοση των 125 κυβικών.

Και οι δύο εκδόσεις, έχουν δύο δισκόφρενα, ένα για κάθε τροχό, που συνδυάζονται με δικάναλο σύστημα ABS της Bosch. Στην ανάρτηση θα συναντήσουμε διπλό ρυθμιζόμενο υδραυλικό αμορτισέρ. Οι μεγάλοι τροχοί 16 ιντσών, πλαισιώνονται από χυτές αλουμινένιες ζάντες 10 μπράτσων και προσφέρουν καλύτερο κράτημα και μεγαλύτερη άνεση. 

Η μεγάλη σέλα, επενδύθηκε με απομίμηση δέρματος και επιτρέπει την αποθήκευση ενός full face κράνους, στο εσωτερικό της. Ο χώρος του δαπέδου, προσφέρει άνεση στον αναβάτη, αλλά και χώρο για μεταφορά αντικειμένων. Το κεντρικό ντουλαπάκι, ασφαλίζει με κλειδαριά, ενώ υπάρχει διαθέσιμη παροχή USB. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής προβολής, μεταξύ στροφομέτρου και ταχυμέτρου, στη μεγάλη οθόνη οργάνων.