net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Κινητήρες

Μονοκύλινδροι, υγρόψυκτοι, τετραβάλβιδοι και τροφοδοτούμενοι με ψεκασμό οι κινητήρες στα τρία scooter, με την απόδοση τους να έχει ως εξής: 28,3 ίπποι στις 7.500 σ.α.λ. και 3,1 kgm ροπής για το KYMCO, 28,5 ίπποι στις 7.750 σ.α.λ. και 2,8 kg-m ροπής για το SYM και 21 ίπποι στις 7.250 σ.α.λ. και 2,3 kg-m ροπής στις 5.750 σ.α.λ. για το Piaggio. Στον δρόμο ο πιο ισχυρός κινητήρας είναι αυτός του People, προσδίδοντας στο scooter πολύ δυνατές επιταχύνσεις από στάση, έχοντας παράλληλα διάρκεια στην απόδοση του, ώστε να στείλει την βελόνα του ταχύμετρου πάνω από τα 160 χλμ./ώρα. Από κοντά και το Citycom, που εντυπωσιάζει και αυτό με την κινητήρια μονάδα του. Πρόκειται για δύο από τα ισχυρότερα scooter και δύσκολα κάποιο άλλο από την κατηγορία, μπορεί να σταθεί δίπλα τους. Στην μεταξύ τους σύγκριση, νικητής αναδεικνύεται το KYMCO, καθώς οι επιταχύνσεις του από στάση είναι εκρηκτικές, τηρουμένων των αναλογιών πάντα. Το Beverly δεν είναι σε καμία περίπτωση αργό, απλά επενδύει σε άλλες ποιότητες. Παρατηρείστε το που αποδίδεται η μέγιστη ροπή του συγκριτικά με τα άλλα και θα καταλάβετε ότι πρόκειται για έναν κινητήρα με ομαλή αλλά γεμάτη απόδοση από χαμηλά. Προσθέστε σε αυτό και το  γεγονός ότι είναι ο πλέον “πολιτισμένος” στην λειτουργία του μεταξύ των τριών και έχετε τον κινητήρα με τα πλέον luxury χαρακτηριστικά.   

 
  • Νίκος Καλαμακιώτης

    Θα ήθελα να δω ένα συγκριτικό και με το νέο σκούτερ της HONDA, X που δοκιμάζεται και εκτός δρόμου! Ευχαριστώ για την φιλοξενία!

     
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΤΣΟΣ

    Γιατί δεν το βάλατε στην σύγκριση ?? Honda - SH 300 2017 Περιμένω απάντηση ευχαριστώ !

      1
    • Mototriti

      Απάντηση: Η θεματολογία του περιοδικού βασίζεται σε κάποιους παράγοντες. Τα μοντέλα του συγκριτικού κοστίζουν κάτω από 4.500 ευρώ. Το Honda-SH 300 είναι αρκετά πιο ακριβό για να συγκριθεί μαζί τους.

        5

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ