net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Κανένα παράπονο από τις σέλες, όλα προσφέρουν μεγάλητε άνεση για οδηγό και συνεπιβάτη. Το ίδιο ισχύει και για τους χώρους στα πόδια του οδηγού. Στα (+) του KYMCO το επίπεδο πάτωμα της ποδιάς, που διευκολύνει την μεταφορά ογκωδών αντικειμένων, στα (–) του SYM η απουσία σχάρας. Εδώ φαίνεται καλύτερα και η κάλυψη που προφέρουν τα scooter στον οδηγό, με το Citycom να μην έχει αντίπαλό, το People να έχει πολύ “μέσα” τον αναβάτη του και να τον προστατευει κάπως με το ψηλό τιμόνι και την μάσκα, ενώ το Beverly, τον αφήνει πιο εκτεθειμένο.

Aνεση – Εργονομία - Αποθηκευτικοί χώροι

Όταν μιλάμε για σύγχρονα scooter και μάλιστα αυτής της κατηγορίας, είναι δύσκολο να παρατηρηθούν εργονομικές ατέλειες ή υστερήσεις στην άνεση, αφού βασικός τους στόχος είναι να κρατάν ξεκούραστους αναβάτη και συνεπιβάτη, καθώς και να να μην τους κάνουν δύσκολη την ζωή με διάφορα... κουσούρια. Ως εκ τούτου, εργονομικά δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στα τρία μοντέλα. Τα τιμόνια “έρχονται” βολικά στα χέρια, οι σέλες είναι μεγάλες και αναπαυτικές και τίποτα δεν ενοχλεί ή ξενίζει ακόμα και για κάποιον που θα τα οδηγήσει για πρώτη φορά. Αυτό που κάνει την διαφορά, προσφέροντας την μεγαλύτερη και ελαφρώς πιο “καναπεδάτη” σέλα είναι το Citycom, διαθέτοντας επίσης τον περισσότερο “αέρα”, έστω και κατ΄ ελάχιστο για τα πόδια του οδηγού. Piaggio και KYMCO ακολουθούν από κοντά με το τελευταίο να έχει την πιο “sport” θέση οδήγησης αλλά για να αποφευχθούν οι παρεξηγήσεις, μιλάμε πάντα για την μεταξύ τους σύγκριση, σε κάθε άλλη περίπτωση, το People σας εγγυόμαστε ότι είναι πολύ πιο άνετο από πολλές μοτοσικλέτες... Το σημείο στο οποίο το πάσχει το People όμως, δεν είναι η άνεση αλλά ο αποθηκευτικός χώρος κάτω από την σέλα, ο οποίος επαρκεί για την αποθήκευση ενός jet κράνους μόνο. Beverly και Citycom τα πάνε πολύ καλύτερα σε αυτό τον τομέα, όντας ικανά να φιλοξενήσουν ένα full face κράνος και κάποια μικροαντικείμενα. Από εκεί και έπειτα και τα τρία διαθέτουν έξτρα μικρούς αποθηκευτικούς χώρους στις ποδιές τους (ντουλαπάκια) καθώς και γάντζους για την... ανάρτηση και στήριξη τσαντών και χαρτοφυλάκων, όμως τα “τούνελ” στο πάτωμα των Piaggio και Citycom, εμποδίζουν την μεταφορά ογκωδών αντικειμένων, ενώ το People, είναι το μόνο με επίπεδο πάτωμα, υποστηρίζοντας καλύτερα το... φόρτωμα.  

 
  • Νίκος Καλαμακιώτης

    Θα ήθελα να δω ένα συγκριτικό και με το νέο σκούτερ της HONDA, X που δοκιμάζεται και εκτός δρόμου! Ευχαριστώ για την φιλοξενία!

     
  • ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΟΥΚΟΥΛΕΤΣΟΣ

    Γιατί δεν το βάλατε στην σύγκριση ?? Honda - SH 300 2017 Περιμένω απάντηση ευχαριστώ !

      1
    • Mototriti

      Απάντηση: Η θεματολογία του περιοδικού βασίζεται σε κάποιους παράγοντες. Τα μοντέλα του συγκριτικού κοστίζουν κάτω από 4.500 ευρώ. Το Honda-SH 300 είναι αρκετά πιο ακριβό για να συγκριθεί μαζί τους.

        5

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ