Αιχμηρή και άκρως επιθετική εμφάνιση

Ατσάλινο χωροδικτύωμα με αλουμινένιες πλάκες στο πίσω μέρος

Το γυμνό ΜΤ-Χ500

Το adventure MG500

Η Motrac ταράζει τα νερά

Η Κινέζικη Motrac φαίνεται να ετοιμάζει μια σπορ μοτοσυκλέτα με πλήρες φαίρινγκ και 500 κυβικά. Έχει έτσι την ευκαιρία να προσφέρει κάτι προσιτό και ξεχωριστό στην κατηγορία μοτοσυκλετών που οδηγούνται με δίπλωμα Α2.

Η Motrac έχει ήδη στη γκάμα της το MG500, μια adventure μοτοσυκλέτα που θυμίζει Ducati Multisrada και σχέδια από πατέντες δείχνουν ότι ετοιμάζει μια σπορ μοτοσυκλέτα με βάση τον ίδιο κινητήρα των 500 κυβικών της Loncin. Οι εικόνες αποκαλύπτουν ένα πλαίσιο που συνδυάζει ατσάλινο χωροδικτύωμα με αλουμινένιες πλάκες στο πίσω μέρος. Η μοτοσυκλέτα θα είναι ουσιαστικά μια ντυμένη εκδοχή του γυμνού ΜΤ-Χ500 που είχε εμφανιστεί ως concept το 2016 και βρίσκεται ένα βήμα πριν την παραγωγή.

Αν υποθέσουμε ότι ο κινητήρας θα παραμείνει ίδιος, μιλάμε για απόδοση 47 ίππων στις 8.500 σ.α.λ. και 4,4 κιλά ροπής, δηλαδή νούμερα όμοια με αυτά του Honda CB500F. Αυτό όμως που ξεχωρίζει είναι η αιχμηρή και άκρως επιθετική εμφάνιση, που ελπίζουμε να παραμείνει και στο μοντέλο παραγωγής. Αν μάλιστα συνδυαστεί με ανεστραμμένο πιρούνι, καλά φρένα και πλήρως ψηφιακά όργανα σε ένα προσιτό πακέτο, θα έχουμε έναν πολύ ισχυρό προϊόν.

Η εμφάνιση του γυμνού ΜΤ-Χ500 είναι αρκετά φανταχτερή κυρίως χάρη στα κόκκινα πλαστικά εξογκώματα στο ρεζερβουάρ που θυμίζουν βράγχια. Όμως, δεν είναι αντιγραφή μοντέλου, όπως το MG500. Η νέα μοτοσυκλέτα με το πλήρες φαίρινγκ, φαίνεται πιο ώριμη σχεδιαστικά, παραμένοντας μοντέρνα κι εντυπωσιακή. Αν τελικά βρει τον δρόμο της προς την Ευρώπη, θα έχουμε μάλλον έναν πολύ ισχυρό παίκτη στην κατηγορία μοντέλων που οδηγούνται με Α2 δίπλωμα.