Στις σχολές οδηγών θα διδάσκονται βασικές αρχές ασφάλειας για την διήθηση, στην Γαλλία.

Στις σχολές οδηγών θα διδάσκονται βασικές αρχές ασφάλειας για την διήθηση, στην Γαλλία.

Γαλλία: Η διήθηση θα διδάσκεται στις σχολές οδηγών!

Στην Γαλλία, το θέμα της διήθησης των μοτοσυκλετών στο οδικό δίκτυο είναι τεράστιο, ειδικά μετά την απόπειρα απαγόρευσης της πέρσι.

Για όσους θυμούνται, οι Γαλλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι, μετά από 5 χρόνια δοκιμών και ανάλυσης των αποτελεσμάτων της διήθησης στους δρόμους, η πρακτική θα απαγορευθεί λόγω αύξησης των ατυχημάτων. Όμως τα ασαφή στοιχεία που συνόδευαν την απόφαση, μαζί με την τεράστια κινητοποίηση των μοτοσυκλετιστών της χώρας, έφεραν άρον-άρον την αναίρεση της απαγόρευσης. Τώρα, η χώρα βρίσκεται σε μια ακόμα «δοκιμαστική» φάση, όμως οι τελευταίες εξελίξεις δείχνουν ελπιδοφόρες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »

 

Η διήθηση θα διδάσκεται στις σχολές οδηγών

Σύμφωνα με τα Γαλλικά μέσα ενημέρωσης, πλέον στην διαδικασία εκμάθησης οδήγησης μοτοσυκλέτας θα συμπεριλαμβάνεται και η διήθηση. Ο υποψήφιος αναβάτης, θα διδάσκεται στην σωστή εκτίμηση της κατάστασης και στην λήψη της ορθής απόφασης, για την πραγματοποίηση της μανούβρας διήθησης. Το πρόγραμμα της εκπαίδευσης πάνω στην ασφαλή διήθηση, θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα: «Μαθήματα πάνω στην αναζήτηση ενδείξεων και την εκτίμηση των κινδύνων κατά την διήθηση, επικοινωνία με τους άλλους χρήστες του δρόμου, σεβασμός στις αποστάσεις ασφαλείας, επιτυχής προσαρμογή με τον ρυθμό της οδού και ειδικά όσον αφορά τα όρια ταχύτητας». Σε κάθε περίπτωση, η πρακτική παραμένει επιτρεπόμενη, στις 21 περιοχές της Γαλλίας που συμμετέχουν στην δοκιμαστική περίοδο, που θα τελειώσει το 2024.
 

Αισιοδοξία για πλήρη νομιμοποίηση της διήθησης στο μέλλον

Οι νέες αποφάσεις που δημοσιεύθηκαν, δημιουργούν μια αισιοδοξία ότι η πρακτική της διήθησης, θα αναγνωριστεί και θα νομιμοποιηθεί στην Γαλλία στο μέλλον, αφού η ανάλογη εκπαίδευση θέτει βάσεις για ασφαλέστερους δρόμους αλλά και οδηγούς. Παράλληλα, δείχνει ότι οι Γαλλικές αρχές αναγνώρισαν τις επιθυμίες και υποχώρησαν στην πίεση των Γάλλων μοτοσυκλετιστών. Η μελέτη που είναι ήδη εν ενεργεία στην χώρα, θα τελειώσει το 2024 και αναμένεται να φέρει σημαντικό όγκο δεδομένων για τα αποτελέσματα της διήθησης στο οδικό δίκτυο.