Kάθε τροχός στηρίζεται στο εσωτερικό δυο πιρουνιών.

Έρχεται τελικά το τρίτροχο ΜΤ-09;

Είχε κάνει παλαιότερα την εμφάνισή του ως πρωτότυπο. Μήπως, όμως, η Yamaha ετοιμάζεται να ταράξει τα νερά παρουσιάζοντας μια έκδοση παραγωγής;

YAMAHA: Tenere 700 με 700E δώρο Αξεσουάρ

Η Yamaha φαίνεται να έχει βάλει στο στόχαστρό της  την γκάμα των ΜΤ-09, αφού λίγες ημέρες πριν είχαμε δει ότι ετοιμάζει μια βελτιωμένη έκδοση SP, όπως έκανε και με το μεγαλύτερο αδελφάκι του, το ΜΤ-10. Οι βελτιώσεις του, θα περιορίζονται στις αναρτήσεις, το διαθέσιμο χρωματισμό και μια οθόνη TFT, που είναι αρκετές για να πετύχουν τα νούμερα πωλήσεων που επιθυμεί ο Ιάπωνας κατασκευαστή.

Όμως, εκτός από την έκδοση SP κυκλοφορούν φήμες ότι θα παρουσιάσει μια έκδοση παραγωγής του τρίτροχου concept MWT-9. Μπορεί ο σχεδιασμός του να μην είναι τόσο ακραίος όσο του πρωτοτύπου, αλλά και πάλι δεν θα μπορεί να «καλυφθεί» το γεγονός ότι θα είναι ριζικά διαφορετικό από μια συμβατική μοτοσυκλέτα.

Το σίγουρο είναι ότι στο εμπρός μέρος θα δεσπόζουν οι δυο τροχοί, και αν η μοτοσυκλέτα παραγωγής ακολουθήσει το σχεδιασμό του πρωτότυπου, κάθε τροχός θα στηρίζεται ανεξάρτητα στο εσωτερικό δυο πιρουνιών. Αυτό θα επιτρέπει στη μοτοσυκλέτα να στρίβει σαν συμβατική, αλλά έχοντας την επιπλέον πρόσφυση που παρέχει ο δεύτερος τροχός.

Ο κινητήρας θα είναι ο γνωστός τρικύλινδρος κι αν, τελικά, η Yamaha αποφασίσει να βγάλει σε παραγωγή μια τέτοια μοτοσυκλέτα θα είναι η πρώτη που το κάνει. Αναμένουμε τις εξελίξεις.