Ducati TK-01RR

Ducati TK-01RR

Ducati MIG-S

Ducati MIG-S

Ducati: Νέα γκάμα ηλεκτρικών ποδηλάτων

Η ιταλική μάρκα αποκάλυψε την γκάμα των ηλεκτρικών ποδηλάτων της για το 2021, απευθυνόμενη σε όσους αρέσκονται στην καθαρή μετακίνηση, από το χώμα έως την πόλη. Δείτε περισσότερα…

Εχθές, η Ducati αποκάλυψε, μαζί με τις νέες Panigale και SuperSport 950, και την νέα γκάμα των ηλεκτρικά υποβοηθούμενων ποδηλάτων της. Νέο είναι το μοντέλο TK-01RR και η έκδοση MIG-S, πάντα με την συνεργασία της Thok.
 
Το νέο TK-01RR είναι ένα e-enduro μοντέλο ποδηλάτου, κατασκευασμένο με πλαίσιο αλουμινίου και εξοπλισμένο με σύστημα ηλεκτροκίνησης Shimano EP8. Το μοτέρ ζυγίζει μόλις 2,6 κιλά, αποδίδοντας μέγιστη ροπή που φτάνει τα 8,7 kgm, ενώ η ικανότητα υποβοήθησης σέρβο αγγίζει  το 400%. Οι τροχοί είναι διαμέτρου 29 και 27,5 ιντσών, εμπρός και πίσω. Η μπαταρία φιλοξενείται στο εσωτερικό του πλαισίου και έχει χωρητικότητα 630 Wh.
 
Η γεωμετρία του TK-01RR είναι προορισμένη στην endurο χρήση, με γωνία μπροστινού συστήματος στις 64,5 μοίρες, ενώ ο σωλήνας σέλας έχει γωνία 75,5 μοιρών. Για αυξημένη ακαμψία στο σύστημα διεύθυνσης, ο σωλήνας του τιμονιού έχει διάμετρο 1,8 ιντσών. Το σασμάν φέρει 12 σχέσεις μετάδοσης, ενώ τα φρένα είναι Shimano XT εμπρός και πίσω, με δίσκους 23 χιλιοστών και δαγκάνες 4 εμβόλων. Τέλος, οι αναρτήσεις εμπρός και πίσω προέρχονται από την Ohlins, με το αμορτισέρ να είναι πλήρως ρυθμιζόμενο.
 
Το Mig-S είναι το Mountain Bike της γκάμας, το οποίο για το 2021 εξοπλίζεται με το μοτέρ Shimano Steps E8000 και μια νέα μπαταρία με 26% περισσότερη ενέργεια από την προηγούμενη. Ανανεωμένη είναι η γεωμετρία του μοντέλου, με πιο όρθια βάση σέλας στις 74,7 μοίρες γωνίας. Οι αναρτήσεις έχουν διαδρομή 150 και 140 χιλιοστών εμπρός και πίσω, ενώ προέρχονται από την Marzocchi και την Fox αντίστοιχα. Τα φρένα αποτελούνται από 2 δίσκους και δαγκάνες 4 εμβόλων, ενώ οι τροχοί είναι διαμέτρου 29,5 και 27 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα.