Αγορά μοτοσυκλέτας: Αναμονή ή πας σε άλλο μοντέλο;

Αγορά μοτοσυκλέτας: Αναμονή ή πας σε άλλο μοντέλο;

Μετά από πολύ ψάξιμο βρήκες το μοντέλο που καλύπτει τα θέλω σου, αλλά όταν φτάσεις στο κατάστημα δεν υπάρχει ετοιμοπαράδοτο. Θα περιμένεις ή θα πας σε άλλη εταιρία;

Όταν κάποιος πάρει την απόφαση για αγορά καινούργιας μοτοσυκλέτας συνήθως δεν βλέπει την ώρα να ξεκινήσει τις βόλτες μαζί της. Ομως το τελευταίο διάστημα ίσως θα πρέπει να οπλιστεί με υπομονή, καθώς η λέξη ετοιμοπαράδοτο δεν είναι πλέον ο κανόνας. Δεν ακούγεται καθόλου παράξενο αν κάποιος χρειαστεί να περιμένει 5 μήνες μέχρι να έρθει η μοτοσυκλέτα στα χέρια του, μιας και η ζήτηση σε πολλές περιπτώσεις συνεχίζει να είναι μεγαλύτερη από τη διαθεσιμότητα. Στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμη άδεια καταστήματα, περιμένοντας να γεμίσουν προσωρινά με μοντέλα που έχουν ήδη πουληθεί από προπαραγγελίες.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »
Σχολίασέ το, στη σελίδα μας στο Facebook »


Μένεις στην ίδια εταιρία ή κοιτάς αλλού;

Ένα συνήθειο των Ελλήνων είναι να τα κάνουμε όλα την τελευταία στιγμή, κάτι που σε βάζει αυτόματα σε δύσκολη θέση όταν το μοντέλο που θέλεις δεν είναι ετοιμοπαράδοτο. Έτσι αν έτυχε να βρεις αυτό που θέλεις η αποφασιστικότητα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ, γιατί κανένας δεν μπορεί να σου πει με σιγουριά αν το μοντέλο που υπάρχει τώρα ετοιμοπαράδοτο θα υπάρχει και τον επόμενο μήνα.
Από την άλλη όμως, επιλογές πάντα θα υπάρχουν, αφού ο ανταγωνισμός των εταιριών είναι πιο σκληρός από ποτέ σε κάθε κατηγορία. Είτε λοιπόν έχεις επιλέξει scooter είτε adventure, σίγουρα θα υπάρχουν και άλλα μοντέλα παρόμοιων δυνατοτήτων και τιμής. Είσαι όμως έτοιμος να αλλαξοπιστήσεις ; Πόσο εύκολο είναι αυτό, όταν διαθέτεις τα πολύτιμα χρήματά σου σε κάτι που έχεις καταλήξει μετά από μια μεγάλη έρευνα αγοράς ; Βάζοντας λοιπόν από νωρίς και μια εναλλακτική στον προγραμματισμό σου θα είναι δυσκολότερο να βρεθείς προ εκπλήξεως.
 
Μικρότερο το πρόβλημα στα λιγότερο δημοφιλή μοντέλα

Όπως είναι φυσικό οι κατηγορίες με τη μεγαλύτερη ζήτηση έχουν και τις περισσότερες καθυστερήσεις. Έτσι παρότι γίνονται φιλότιμες προσπάθειες για να λυθεί το πρόβλημα της διαθεσιμότητας, εάν η επιλογή σου είναι στην κατηγορία των scooter είναι πολύ πιθανόν να περιμένεις αρκετά παραπάνω σε σχέση με αυτόν που θέλει να αγοράσει ένα Mega On-Off. Φυσικά υπάρχουν και τα μεταχειρισμένα τα οποία όμως έχουν πάρει από 10 ως και 20% αύξηση στην τιμή τους, λόγω της έλλειψης καινούριων. Αν λοιπόν επιλέξεις μεταχειρισμένο τώρα,  πολύ πιθανόν να το πληρώσεις κοντά στην τιμή του καινούργιου παίρνοντας επιπλέον και όλα τα γνωστά ρίσκα μιας τέτοιας αγοράς.
 
 
Μέχρι πόσο είσαι διατεθειμένος να περιμένεις για την καινούργια σου μοτοσυκλέτα;
Μένεις στην ίδια εταιρία ή κοιτάς αλλού;
Πιστεύεις ότι οι εταιρίες χάνουν πελάτες αν δεν έχουν ετοιμοπαράδοτα μοντέλα;
Θα ήσουν διατεθειμένος να πληρώσεις χρυσό το μεταχειρισμένο για να οδηγήσεις  άμεσα τη μοτοσυκλέτα που θέλεις ;