Η σχέση του ιδιοκτήτη με την εταιρεία δεν τελειώνει με την αγορά της μοτοσυκλέτας.

Μεγάλη έρευνα Aftrer Sales

Η σχέση του ιδιοκτήτη μιας μοτοσυκλέτας με την αντιπροσωπία, δεν τελειώνει με την αγορά. Το αντίθετο, τότε ξεκινάει. Οι εταιρείες παρέχουν ένα σύνολο υπηρεσιών στους καταναλωτές, ώστε να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους και να τους κρατήσουν στο πελατολόγιό τους.

Οι υπηρεσίες αυτές αποτελούν το κομμάτι που ονομάζεται After Sales Services και περιλαμβάνουν από την τακτική συντήρηση της μοτοσυκλέτας, έως οδική βοήθεια σε περίπτωση βλάβης. Οι υπηρεσίες αυτές αλλάζουν από εταιρεία σε εταιρεία τόσο στο ποιες παρέχονται, όσο και στο τι περιλαμβάνουν.

Αγοράζοντας ένα δίκυκλο, είτε αυτό είναι μια μεγάλη και ακριβή μοτοσυκλέτα, είτε ένα scooter μικρού κυβισμού, κάνουμε μια σημαντική επένδυση και απαιτούμε να γίνει “απόσβεση” των χρημάτων μας. Θέλουμε το όχημά μας να είναι σε θέση να ικανοποιεί τις ανάγκες μας για πολλά χρόνια γιΆαυτό πριν επιλέξουμε εξετάζουμε όλες τις λεπτομέρειες, όπως τα διαστήματα του σέρβις και το επίπεδο κατάρτισης του προσωπικού που θα το αναλάβει, τη διαθεσιμότητα και το κόστος των ανταλλακτικών, τη διάρκεια της εργοστασιακής εγγύησης και τη δυνατότητα επέκτασής της, αλλά και την παροχή οδικής βοήθειας και πιθανώς, οχήματος αντικατάστασης για όσο καιρό μένει η μοτοσυκλέτα μας στο συνεργείο. Γίνεται, λοιπόν, κατανοητό το τόσο σημαντικό είναι ο καταναλωτής να έχει στη διάθεσή του όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, ώστε να επιλέξει με βάση τα δικά του κριτήρια και τις εξατομικευμένες ανάγκες του.

Οι εταιρείες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στον τομέα του After Sales και προσπαθούν να βρίσκονται πάντα ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό προσφέροντας περισσότερες υπηρεσίες ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι εταιρείες δίνουν μεγάλη βαρύτητα στο να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες για να κρατούν κοντά τους τους πελάτες και να έχουν ελπίδες να επιλεγούν ξανά από αυτούς σε μια μελλοντική αγορά.

Ας δούμε αναλυτικά τι υπηρεσίες After Sales παρέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες μοτοσυκλετών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα.