net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Οι Ινδοί αντεπιτίθενται! Ήδη η Bajaj ετοιμάζει το Pulsar 375, το οποίο θα εξάγει και στις ευρωπαϊκές αγορές.

Ίδιες είναι και οι προθέσεις της Mahindra, η οποία θα ξεκινήσει στο τέλος του 2013 την παραγωγή του Mojo 300.

Ετοιμάζεται για εξαγωγές η Ινδία

Εδώ και καιρό ασχολούμαστε με μοντέλα που ευρωπαϊκές, ιαπωνικές και αμερικανικές εταιρείες κατασκευάζουν για την αγορά της Ινδίας. Οι ντόπιες εταιρείες, όμως, ετοιμάζονται να πάρουν το αίμα τους πίσω!

 

Η λογική για τις ινδικές εταιρείες (και μιλάμε για κολοσσούς, όπως η Bajaj και η Mahindra) είναι η εξής: αφού κατασκευαστές απ’ όλον τον κόσμο εισάγουν μοντέλα μικρού κυβισμού, προσαρμοσμένα στις ανάγκες της ινδικής αγοράς, γιατί να μη γίνει και το αντίστροφο; Έτσι, οι Ινδοί κατασκευαστές προσανατολίζονται στην κατασκευή μοντέλων μικρομεσαίου κυβισμού (250-400 κ.εκ.), τα οποία θα λανσάρουν όχι μόνο στην Ινδία, αλλά και στην ευρωπαϊκή αγορά.

Αυτή που θα κάνει το πρώτο βήμα φαίνεται να είναι η Bajaj. Η εταιρεία που κατέχει ένα μεγάλο ποσοστό της αυστριακής ΚΤΜ (και της παρέχει οικονομική εξασφάλιση, με αντάλλαγμα τεχνολογικό know-how) θα παρουσιάσει σε μερικούς μήνες ένα δικό της μοντέλο, βασισμένο σε τεράστιο βαθμό στο πρόσφατο KTM 390 Duke. Πιθανότατα, αυτό θα ονομάζεται Pulsar 375, θα διαθέτει τον κινητήρα της ΚΤΜ και πλαίσιο και εξοπλισμό της Bajaj.

Στον ίδιο… αγώνα δρόμου θα τρέξει και ο έτερος Ινδός κολοσσός, η Mahindra. Η εταιρεία έχει ήδη έτοιμο το πρωτότυπό της – το Mojo 300 που παρουσίασε το 2010. Διάφορα προβλήματα εμπόδισαν το συγκεκριμένο μοντέλο να μπει στις γραμμές της μαζικής παραγωγής, αλλά το Mojo αναμένεται να είναι διαθέσιμο κάπου στα τέλη του 2013.

Τέλος, υπάρχει μια ακόμη μεγάλη ινδική εταιρεία, η Hero. Ήδη η εταιρεία συνεργάζεται στενά με την Erik Buell Racing, για την ανάπτυξη μιας sport μοτοσικλέτας 250 κ.εκ. που ίσως διατεθεί και στην αμερικανική αγορά. Αλλά, προς το παρόν, κρατά κλειστά τα χαρτιά της.

Με λίγα λόγια, έχετε παρατηρήσει πως τα περισσότερα νέα που έχουμε γράψει και αφορούν σε μοτοσικλετάκια της ινδικής αγοράς τελειώνουν κάπως έτσι: «ελπίζουμε να το δούμε κάποτε και στην ευρωπαϊκή αγορά»; Φαίνεται πως οι ελπίδες μας κοντεύουν να γίνουν πραγματικότητα!

 

?????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ