net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Kymco People 200 S

Το μονοκύλινδρο μοτέρ δεν ξεπερνά σε χωρητικότητα τα 163 κ.εκ και κινεί σβέλτα το Kymco μέχρι τα 100 χλμ./ώρα. Από εκεί και πάνω θέλει υπομονή.

Τα μαρσπιέ του συνεπιβάτη είναι φαρδιά και στηρίζουν σωστά τα πόδια του.

Σύγχρονος πίνακας οργάνων που συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες ενδείξεις και δεν υστερεί πουθενά για την κατηγορία.

Piaggio Liberty 200S

Μεταχειρισμένο: Kymco People 200 S

Άνετο, εύχρηστο και οικονομικό στη χρήση, το scooter της Kymco ξεχωρίζει χάρη στη μοντέρνα και γωνιώδη σχεδίασή του. Αν το στιλ παίζει μεγάλο ρόλο για εσάς, τότε το People είναι στις επιλογές σας.

 
+ Μεγάλοι τροχοί, σταθερότητα, βάρος
- Μικρή τελική

Το People 200S παράγεται αρκετά χρόνια έχοντας αλλάξει ελάχιστα. Οι σημαντικότερες αλλαγές που δέχτηκε είναι το σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού και ο δίσκος που αντικατέστησε το ταμπούρο στον πίσω τροχό, πράγματα που βελτίωσαν τις επιδόσεις στην κατανάλωση και το φρενάρισμα αντίστοιχα. Κάτω από τη σέλα του θα βολέψετε ένα jet κράνος παρά τους 16ρηδες τροχούς και επιπλέον χώρο θα βρείτε στο ντουλαπάκι της ποδιάς. Ο αναβάτης θα νιώσει άνετα πάνω στο People, ακόμη και αν ξεπερνά σε ύψος το μέσο όρο χάρη στην ευρύχωρη ποδιά και τη γενικότερη φυσική αίσθηση της ευρύχωρης θέσης οδήγησης. Άνετα θα κάτσει και ο συνεπιβάτης, χάρη στα ξεχωριστά μεγάλα μαρσπιέ και τις ανάλογου μεγέθους χειρολαβές που έχει στη διάθεσή του. 

Στο δρόμο 

Οι μαζεμένες διαστάσεις και η λεπτή σιλουέτα  είναι τα δύο πρώτα πλεονεκτήματα που αντιλαμβάνεσαι πάνω στη σέλα του People 200 S. Οι επιδόσεις που προσφέρει το μοτέρ επαρκούν για σβέλτη κίνηση στο αστικό περιβάλλον ακόμη και με δύο άτομα στη σέλα. Το scooter της Kymco είναι από τα πρώτα που θα ξεκινήσουν στο φανάρι και θα συνεχίσει δυναμικά, μέχρι την πρώτη τριψήφια ένδειξη του ταχύμετρου. Οι μεγάλοι τροχοί κάνουν πολύ καλή δουλειά στο να «σιδερώνουν» τις μεγάλες ανωμαλίες βοηθούμενοι και από την άνεση που προσφέρουν οι αναρτήσεις, με τα πίσω αμορτισέρ να ρυθμίζονται ως προς την προφόρτιση. Τα φρένα, τέλος, κρίνονται ικανοποιητικά για τις ταχύτητες που αναπτύσσονται, καθώς είναι αρκούντως δυνατά και με καλή αίσθηση. Το μεγαλύτερο βάρος της επιβράδυνσης θα επωμιστεί ο πίσω δίσκος, καθώς το μπροστινό φρένο υπολείπεται σε ισχύ. 

Συμπέρασμα: Επιλέγοντας αστικά

Το Kymco People 200 S είναι ένα καθαρόαιμο scooter πόλης. Θα προσπεράσει με ευκολία ανάμεσα στα αυτοκίνητα και με την ίδια άνεση θα το κάνει και με δεύτερο άτομο στη σέλα. Οι ποσότητες βενζίνης που καταναλώνει είναι μικρές και αυτό σε συνδυασμό με το γενικότερο κόστος χρήσης και συντήρησης που το χαρακτηρίζουν, το καθιστούν ένα ιδανικό καθημερινό εργαλείο.

Ο ανταγωνισμός

Piaggio Liberty 200S

Το ιταλικό scooter είναι άμεσα αναγνωρίσιμο καθώς βρίσκεται κοντά μας αρκετά χρόνια. Η θέση οδήγησης είναι αρκετά βολική και για τους βραχύσωμους, κάτι που το κάνει ιδιαίτερα ελκυστικό και στο γυναικείο κοινό. Ο κινητήρας του παρουσιάζεται πρόθυμος ακόμη και με δύο άτομα στη σέλα και η συμπεριφορά του είναι άκρως φιλική.

Τι να προσέξετε
Σε γενικές γραμμές, πρόκειται για ένα πολύ αξιόπιστο μοντέλο για το οποίο και δεν έχουν ακουστεί παράπονα για τα μηχανικά του μέρη. Βασική προϋπόθεση για την αγορά του είναι να υπάρχει βιβλίο συντήρησης που να αποδεικνύει ότι έχουν πραγματοποιηθεί όλα τα service σε εξουσιοδοτημένο κατάστημα.  

Τι να αλλάξετε
Σε ένα scooter με τροχούς 16 ιντσών, η τοποθέτηση Top Case θεωρείται επιβεβλημένη, εκτός και αν δεν έχετε πρόβλημα στο να μεταφέρετε παντού το full face κράνος σας. Για τους πιο απαιτητικούς, όσον αφορά στην προστασία, η προσθήκη μίας ψηλής ζελατίνας θα ήταν συνετή.


ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Κινητήρας 4Τ, 1Κ, Α/Ψ
Κυβισμός (κ.εκ.) 163
Ιπποδύναμη (ίπποι/σ.α.λ.) 10,9/7.000
Ροπή (kgm/σ.α.λ.) 1,3/5.500
Τροφοδοσία ψεκασμός
Ρεζερβουάρ (λίτρα) 6,2
Εκκίνηση Μίζα/Μανιβέλα 
Μήκος (χλστ.) 2.022
Πλάτος (χλστ.) 719
Ύψος σέλας (χλστ.) 810
Μεταξόνιο (χλστ.) 1.331
Βάρος (κιλά) 116
Ελαστικό μπροστά 100/80-16΄΄ 
Ελαστικό πίσω 120/80-18΄΄ 
Φρένα εμπρός Δίσκος
Φρένα πίσω Δίσκος
Τιμή 1.600-2.300 ευρώ

 

KYMCO - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ