net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Η Adiva θα παρουσιάσει το AD#, ένα τρίτροχο scooter με αναδιπλούμενη οροφή.

Η οροφή προστατεύει από τα καιρικά φαινόμενα, ενώ οι τρεις τροχοί αυξάνουν κατακόρυφα την ενεργητική ασφάλεια.

Προς το παρόν, πάντως, γνωρίζουμε ελάχιστα για το συγκεκριμένο μοντέλο.

Adiva AD3 με οροφή και τρεις τροχούς

Το νέο μοντέλο της Adiva συνδυάζει δύο γνωστές μας τεχνολογίες, ώστε να προστατεύει τον αναβάτη, όχι μόνο από ενδεχόμενο ατύχημα, αλλά και από τις καιρικές συνθήκες.

 

Αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στην EICMA του Μιλάνου και αποτελεί project της ιταλο-ιαπωνικής Adiva, της εταιρείας που πρώτη παρουσίασε ένα scooter με οροφή. Θυμίζουμε ότι η Adiva συνεργάστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 με την Benelli, παρουσίαζοντας το πρώτο scooter με οροφή. Η συγκεκριμένη οροφή, μάλιστα, δεν είχε σχέση με αυτή που είδαμε στο C1 της BMW, καθώς προοριζόταν να προστατεύει αποκλειστικά από τις καιρικές συνθήκες και, επιπλέον, ήταν αναδιπλούμενη. Από τότε, οι δύο εταιρείες πήραν ξεχωριστούς δρόμους και η Adiva επέστρεψε, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο το project της.

Ανάμεσα στα νέα στοιχεία ξεχωρίζουν φυσικά οι τρεις τροχοί. Όπως συμβαίνει και στην περίπτωση των γνωστών Piaggio MP3 και Quadro 350D, οι δύο μπροστινοί τροχοί εδράζονται σε ανεξάρτητες αναρτήσεις, οι οποίες επιτρέπουν την κλίση του scooter. Ωστόσο, δε γνωρίζουμε ακόμη περισσότερα για τις τεχνολογίες που χρησιμοποιεί το σύστημα της Adiva.

Ελάχιστες είναι οι πληροφορίες και για τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του scooter. Γνωρίζουμε ότι ο κινητήρας έχει χωρητικότητα 300 κ.εκ. και έχει παραχθεί από την Kymco, καθώς και ότι υπάρχει κάποιο σύστημα, το οποίο φιλοδοξεί να διατηρεί τη θερμότητα που προέρχεται από τον κινητήρα στην «καμπίνα» του scooter. Τέλος, το AD3 θα διαθέτει αρκετό αποθηκευτικό χώρο για δύο κράνη.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα είναι διαθέσιμες κατά την παρουσίαση του νέου scooter στην EICMA.

 

SCOOP - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ