Με μικρές επεμβάσεις στην αισθητική και την εργονομία το Mp3 περνάει σε μία νέα περίοδο ωριμότητας. Το μεγαλύτερο νέο φυσικά είναι η προσθήκη του 500άρη μονοκύλινδρου κινητήρα στην γκάμα αλλά και το ride by wire σύστημα γκαζιού στα 125 και 300 κ.εκ., μία πρωτιά από την Piaggio για την κατηγορία.
Ειδικότερα, στον τομέα της αισθητικής το γνωστό τρίτροχο scooter φέρει ανασχεδιασμένη γρίλια στο εμπρός μέρος με μεγαλύτερα φιλέτα χρωμίου. Αυτή είναι και η μοναδική αλλαγή καθαρά αισθητικής φύσεως με τις υπόλοιπες να αφορούν την εργονομία του μοντέλου και τα αυξημένα επίπεδα άνεσης προς τους επιβαίνοντες.
Για αυτό το λόγο το Mp3 φέρει μία εξολοκλήρου ανασχεδιασμένη ζελατίνα η οποία ρυθμίζεται πλέον και σε ύψος με στόχο την καλύτερη κάλυψη από τον αέρα αλλά και τη μείωση των αναταράξεων στο κράνος.
Ο επανασχεδίαση της ζελατίνας οδήγησε και σε αλλαγές του πάνω μέρους των πλαστικών με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας μικρός αποθηκευτικός χώρος με τρεις διαφορετικές θήκες ακριβώς πάνω από τα όργανα. Από το σχεδιαστήριο πέρασε και η σέλα η οποία έχει ντυθεί με νέα υλικά (αφρώδες και επένδυση) για ακόμη μεγαλύτερη άνεση, ενώ νέα σχεδίασης είναι και τα γκριπ του τιμονιού.
Το Mp3 υιοθετεί για πρώτη φορά το μοτέρ που έχουμε συναντήσει και στο Beverly, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να κινηθεί αρκετά μακριά από το αστικό περιβάλλον λόγω της σημαντικά μεγαλύτερης ισχύος. Η χωρητικότητά του υγρόψυκτου μονοκύλινδρου, με τις τέσσερις βαλβίδες και τον ένα εκκεντροφόρο επικεφαλής ανέρχεται στα 492 κ.εκ.. Η ισχύς αγγίζει τους 40 ίππους στις 7.250 σ.α.λ. και η τιμή της ροπής τα 4,5 kgm στις 5.500 σ.α.λ. Η τροφοδοσία πραγματοποιείται από ηλεκτρονικό ψεκασμό και η ανάφλεξη του μίγματος γίνεται τώρα, για πρώτη φορά, από δύο μπουζί τα οποία, σύμφωνα με την Piaggio βελτιώνουν την καύση, μειώνουν τις εκπομπές ρύπων, ενώ παράλληλα ρίχνουν και τα επίπεδα θορύβου από το μοτέρ. Τέλος, στο σύστημα της εξαγωγής, πέρα από τον τριοδικό καταλύτη, η εταιρία έχει τοποθετήσει και αισθητήρα οξυγόνου.
Από τους υπόλοιπους κινητήρες της σειράς, ο μόνος που δεν έχει δεχτεί κάποια βελτίωση είναι αυτός των 400 κ. εκ. και 34 ίππων. Όπως είπαμε και στην εισαγωγή, τόσο το μοτέρ των 300 κ.εκ. όσο και αυτό των 125, διαθέτουν πλέον ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα γκαζιού ride by wire, το οποίο εμφανίζεται για πρώτη φορά σε scooter αυτού του κυβισμού. Επιπλέον αλλαγές έχει δεχτεί το 125 και στο CVT κιβώτιο για πιο ομαλές και προοδευτικές εκκινήσεις.
Το Mp3 Touring θα διατίθεται με δύο διαφορετικά πακέτα εξοπλισμού Business και Sport και φυσικά και ως έκδοση LT η οποία δε χρειάζεται δίπλωμα μοτοσικλέτας για την οδήγησή της.
Οι διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων εντοπίζονται στα αλουμινένια προστατευτικά της ποδιάς, το διαφορετικό χρώμα στη ραφή της σέλας και στους πιο αεροδυναμικούς καθρέπτες της Sport έκδοσης, οι τροχοί της οποίας είναι βαμμένοι μαύροι, όπως άλλωστε το χερούλι του συνεπιβάτη αλλά και το προστατευτικό της εξάτμισης. Το χρώμα των υπόλοιπων πλαστικών είναι γκρι ματ.
Στην έκδοση Business, η σέλα είναι καφέ, όπως και το χερούλι του συνεπιβάτη, ενώ το προστατευτικό της εξάτμισης είναι χρωμιωμένο. Τέλος, στο μαύρο χρώμα, τόσο η σέλα όσο και το προστατευτικό είναι επίσης μαύρα.
Αναλυτικά, οι εκδόσεις στα 125, 300 και 400 κ.εκ. θα είναι διαθέσιμες σε μαύρο (Cosmo Black), γκρι (Orione Grey), μπλε (Midnight Blue) και κόκκινο (Antares Red). Το κορυφαία Mp3 Touring 500 θα διατίθεται στην έκδοση Business σε χάλκινο (Perseo Bronze), λευκό (Perla White) και γκρι (Orione Grey) και η έκδοση Sport σε γκρι ματ (Matt Grey). Να σημειωθεί ότι όλα τα χρώματα-εκτός του ματ-είναι μεταλλικά.