net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Δοκιμή: Husqvarna TE 125

To Husqvarna TE 125 αποτελεί καρπό μιας νέας σοδειάς, που έφερε ο εξαναγκασμένος θάνατος του δίχρονου κινητήρα. Μοτοσικλέτες με ακριβά και ποιοτικά περιφερειακά, που θα ζήλευαν πολλές μεγάλου κυβισμού enduro, αλλά με κινητήρα τετράχρονο και μονοκύλινδρο, στα 125 κυβικά εκατοστά.

 
Εδώ και πολλά χρόνια, το marketing απαιτεί «φτιάξτε μοτοσικλέτες 125 κυβικών εκατοστών για πιτσιρικάδες, μοτοσικλέτες που να δείχνουν μεγάλες». Η θεωρία είναι ότι ο νεοεισερχόμενος αναβάτης θα προτιμήσει μια φιλική μεν μοτοσικλέτα, που να μπορεί όμως να «κρύψει» τα λίγα κυβικά της πίσω από μια φαντασμαγορική εμφάνιση. Για τουπέ. Για να κάνεις το κομμάτι σου, βρε αδερφέ. Έλα όμως που συχνά-πυκνά αυτές οι μοτοσικλέτες κατέληγαν σε οδηγική τραγωδία. Και αυτό γιατί α) τα περιφερειακά αυτών των μοτοσικλετών ήταν συνήθως φθηνά και μη ποιοτικά και β) μια μεγάλη σε διαστάσεις μοτοσικλέτα σήμαινε και πολλά κιλά σε βάρος -άντε τώρα να την κινήσεις με τον ασθενικό μικρό τετράχρονο κινητήρα. Πρόσφατα, όμως, συντελέστηκε ανατροπή σε αυτή τη μόδα. Το Husqvarna TE 125, λοιπόν, ανήκει στις μοτοσικλέτες learner friendly νέας σοδειάς, διαθέτοντας και ποιοτικό εξοπλισμό και χαμηλό βάρος και το δυνατότερο τετράχρονο κινητήρα στα 125 κυβικά εκατοστά. Γιούρια…

Αισθητική: Κατευθείαν από το παγκόσμιο

…Τι είναι τούτο; Η μοτοσικλέτα του παγκόσμιου πρωταθλητή; Όχι, είναι το Husqvarna TE 125. Ένα «ταπεινό» μοτοσικλετάκι 125 κυβικών εκατοστών. Ναι, αλλά η εμφάνιση δεν χαρίζει κάστανα. Στα ίδια χρώματα που αγαπήσαμε από τη σουηδική εταιρεία με το θυρεό, λευκό και κόκκινο, με μαύρες πινελιές.

¶νεση / εργονομία: Αγωνιστικό, ποιοτικό

Ω, ρε, μια σέλα! Στο Θεό! Ναι, είναι τόσο ψηλή, συγκεκριμένα στα 930 χιλιοστά. Οι κοντοί αναβάτες θα πρέπει να επιστρατεύσουν δύναμη και εμπειρία για να τα βγάλουν πέρα σε απαιτητικές χωμάτινες διαδρομές.

Πλαίσιο / Αναρτήσεις / Φρένα: Στιβαρότητα, λειτουργικότητα

…Το ικανότατο πλαίσιο και οι αξιόμαχες αναρτήσεις (ανάποδο πιρούνι μπροστά στα 40 χιλιοστά, παρακαλώ) δημιουργούν ένα από τα καλύτερα μοτοσικλετάκια για εισαγωγή με αξιώσεις στο χώρο του enduro.

Περισσότερα για το εκπληκτικό Husqvarna TE 125, μπορείτε να βρείτε στο τεύχος Νο24 του Moto Τρίτη, που κυκλοφορεί στα περίπτερα.

 

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ