net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Συγκριτικό scooters 50 κ.εκ. στο Αγκίστρι

Μπορεί ο Αύγουστος να ετοιμάζεται για τους τίτλους τέλους, το καλοκαίρι όμως καλά κρατεί! Οι αναζωογονητικές εκδρομές σε μικρά νησάκια βοηθούν στη ομαλή επανένταξη μετά τις διακοπές μας και τα έξι scooter των 50 κ.εκ. που σας παρουσιάζουμε, αποτελούν τα ιδανικά οχήματα για τέτοιες «αποδράσεις».

 
Σε ένα μικρό -και πανέμορφο- νησάκι όπως το Αγκίστρι δεν χρειάζεσαι άλογα, τελικές και ρυθμιζόμενες αναρτήσεις. Χρειάζεσαι μόνο καλή διάθεση και για να την διατηρήσεις απαιτείται ένα εύκολο μεταφορικό μέσο που δεν θα σε νοιάζει που θα το παρκάρεις, που θα το χωρέσεις, που θα το κλειδώσεις και πως θα το «ταΐσεις»…κάτι σαν 50άρι scooter ας πούμε!

Η δύσκολη και επίπονη αποστολή μας ήταν αν δοκιμάσουμε τα Daelim A-FOUR &Bonita, Honda Zoomer 50, Kymco People 50 & Super 8 2Τ, Peugeot Blaster 10 στο Αγκίστρι, να μπούμε σε ρυθμούς διακοπών (και αυτό πολύ δύσκολο) και να αποφανθούμε για το καλύτερο. Στις ημέρες που είχαμε τα scooter στην διάθεση μας όμως, φροντίσαμε επίσης να γράψουμε αρκετά χιλιόμετρα στο κλεινόν άστυ έτσι, ώστε να έχουμε μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Αναλυτικά οι «συμμετέχοντες» στη δοκιμή ήταν:

Daelim A-FOUR

Το ψηλόφτερο της παρέας και ένα από τα δύο (μαζί με το Honda Zoomer) που προσπαθούν να πείσουν για τις off-road δυνατότητές τους. Πανέμορφη σχεδιαστικά μάσκα που παραπέμπει σε περιπέτεια και γραφικά με υποψία καρό σημαίας τερματισμού αγώνα.

Daelim Bonita

Ποτοαπαγόρευση σε design; Γιατί όχι; Το Daelim Bonita μοιάζει λίγο με το όχημα που θα είχαν τα παιδιά των Αμερικανών γκάνγκστερ στην εποχή της απαγόρευσης του αλκοόλ, μεταξύ 1920 και 1933. Κλασικές γραμμές και το στιλ πάνω απ’ όλα.

Honda Zoomer 50

Mini Caterpillar; Ένα τεχνολογικό πείραμα, με ακραίο Bauhaus τετραγωνισμένο και λιτό design, τετράχρονο κινητήρα (ο μοναδικός μεταξύ των μοντέλων του συγκριτικού), ψεκασμός PGM και μίζα από το μέλλον.

Kymco People 50

Το People 50 ξεχωρίζει γιατί αποτελεί το πιο… «νορμάλ» δίκυκλο σε μία συντροφιά από sport, οn-off και κλασσικά scooter. Το μοναδικό με τροχούς 16 ιντσών και εμφάνιση που θυμίζει τους μεγαλύτερους εκπροσώπους της κατηγορίας.

Kymco Super-8

Το έτερο Kymco έχει διαμετρικά αντίθετη φιλοσοφία από ό,τι το «αδελφάκι» People. Οι τροχοί είναι κι εδώ μεγάλοι, όχι όμως όσο του People. Πάντως, με 14 ίντσες εμπνέει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στα δύσκολα στον αναβάτη του. Η εμφάνισή του είναι η πιο ακραία σπορ του συγκριτικού.

Peugeot Blaster 50

Η Peugeot διατείνεται πως με το Blaster κατασκεύασε το scooter με τη δυνατότερη επιτάχυνση στην κατηγορία. Το υγρόψυκτο Blaster είναι το πλέον εκρηκτικό του τεστ. Όταν τα άλλα ξεκινούν ομαλά και γραμμικά ή ακόμα και με υστέρηση, το Blaster κάνει ένα μπαμ και πετάγεται μπροστά.

Περισσότερα για τις αρετές και τα αδύνατα –αν υπάρχουν- σημεία του κάθε scooter, μπορέιτε να βρείτε στο τεύχος Νο17 του Moto Τρίτη

 

TEST - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ