net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Πετρελαιοκίνητo EVA Track T800 cdi

Η Ολλανδική EVA Products παρουσίασε το 2006 το Track T800, ένα on-off με τρικύλινδρο κινητήρα diesel. Στο διάστημα που μεσολάβησε, το –περιορισμένης παραγωγής- μοντέλο βελτιώθηκε στα σημεία και εξακολουθεί να αποτελεί τη μοναδική diesel μοτοσικλέτα της αγοράς.

 
Ο κινητήρας του Track T800 προέρχεται από το γνωστό Smart και με την βοήθεια turbo – compressor αποδίδει 50 ίππους, οι οποίο μπορεί να μην ακούγονται πολλοί για 800κ.εκ., αλλά σίγουρα θα φαίνονται στο δρόμο, χάρη στην ροπή των 13,2 kgm. Με βάρος 199 κιλά η μοτοσικλέτα φθάνει σύμφωνα με τον κατασκευαστή τα 175 χλμ/ωρα τελικής, ενώ επιταχύνει από τα 0-100 χ.α.ω. σε 3,75 δευτερόλεπτα, επιδόσεις που σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζονται «λίγες» για τη κατηγορία.

Το καλύτερο όμως είναι η μέση κατανάλωση των 3,4 λίτρων/100χλμ., που σε συνδυασμό με το ρεζερβουάρ των 22 λίτρων προσδίδουν μέση αυτονομία της τάξεως των 647 χιλιομέτρων. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως η μοτοσικλέτα μπορεί να χρησιμοποιήσει ως καύσιμο diesel, biodiesel και διάφορους τύπους φυτικών ελαίων, γεγονός που πρακτικά σημαίνει πως μπορείς να φουλάρεις το ρεζερβουάρ με προϊόντα που βρίσκονται στα ράφια ενός supermarket.

Λόγο της περιορισμένης και κατά παραγγελία παραγωγής, ο εκάστοτε μελλοντικός ιδιοκτήτης μιας Track T800 μπορεί να επιλέξει το επίπεδο εξοπλισμού της μοτοσικλέτας, έχοντας μεταξύ άλλων τη δυνατότητα να τοποθετήσει ABS, CVT μετάδοση, αλλά και 2WD κίνηση. Το σύστημα μεταφοράς της κίνησης και στον μπροστινό τροχό γίνεται με υδραυλικό τρόπο, ενώ υπάρχει και κατανεμητής της ισχύος μεταξύ των τροχών, ώστε η πρόσφυση να μην χάνεται ποτέ.

Όλα αυτά δεν ακούγονται καθόλου άσχημα και για τους λάτρεις τις περιπέτειας, η Track T800 θα μπορούσε να αποτελέσει την μοτοσικλέτα των ονείρων τους βάση των χαρακτηριστικών της. Τέλος, για να αποκτήσει κανείς την Track T800 στη βασική της έκδοση, απαιτούνται 17.500€.

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ