4 Tips για να αποφύγεις μια πτώση στην πίστα

Δες τι πρέπει να κάνεις για να ευχαριστηθείς ένα track day και να περάσεις καλά με ασφάλεια.

Έλεγχος μοτοσυκλέτας
Αφιέρωσε χρόνο στη προετοιμασία της μοτοσυκλέτας και σιγουρέψου ότι είναι σε θέση να τα βγάλει πέρα με τη σκληρή χρήση μέσα στην πίστα. Τα ελαστικά πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση και με σωστές πιέσεις, η αλυσίδα να έχει τον προβλεπόμενο τζόγο και τα τακάκια να έχουν αρκετό υλικό.

Προετοιμάσου σωστά
Αφού η μοτοσυκλέτα σου είναι σωστά προετοιμασμένη, είναι η σειρά σου. Κοιμήσου καλά το προηγούμενο βράδυ και την μέρα του track day πίνε αρκετά υγρά και μη ξεχάσεις τα συχνά κι ελαφριά σνακ. Έτσι, θα μπορείς να διατηρήσεις την αυτοσυγκέντρωσή σου και η κούραση θα αργήσει να έρθει.
  
Ξεκίνα αργά
Ακόμα κι αν κάνεις συχνές επισκέψεις στην πίστα μπορεί να έχει περάσει καιρός από το τελευταίο σου track day. Στους πρώτους γύρους πήγαινε χαλαρά. Αν χρησιμοποιείς κουβέρτες ελαστικών δεν χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαίτερα για τη θερμοκρασία των ελαστικών, όμως το σώμα σου χρειάζεται κι αυτό χρόνο να ζεσταθεί. Στο πρώτο session ανέβασε σταδιακά τον ρυθμό σου.

Χαλάρωσε στο τέλος
Στο τελευταίο session είναι λογικό να θέλεις να τα δώσεις όλα,  μιας και θα έχεις μάθει την πίστα και η αυτοπεποίθησή σου θα έχει ανέβει. Όμως και η κούραση θα είναι αυξημένη και μπορεί να μην τη νοιώθεις, αλλά θα έχει επιπτώσεις στην κρίση σου και τα αντανακλαστικά σου. Αν δεν νοιώθεις σίγουρος δεν χρειάζεται να ρισκάρεις και να καταστρέψεις στο τέλος μια όμορφη μέρα.