net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Κινητήρας: Ο μικρός κινητήρας που φέρει και μανιβέλα έχει πολιτισμένη λειτουργία και προσφέρει απόλυτα ικανοποιητικές επιδόσεις για κίνηση στην πόλη.

Χώρος: Ένα jet κράνος και μερικά ακόμη μικροαντικείμενα θα χωρέσουν με ιδιαίτερη άνεση κάτω από τη σέλα του Aroma.

Φρένα: Το μικρό δισκόφρενο παρουσιάζεται δυνατό και άμεσο και σε συνδυασμό με το ταμπούρο θα σταματήσει γρήγορα το scooter της Daelim.

Daelim Aroma 125

Τιμή: 1.680 ευρώ

+: Design, ευελιξία, ποιότητα
-: Ελαστικά

Το Aroma 125 είναι το νεότερο scooter της κορεάτικης εταιρίας που βρίσκει το δρόμο προς τις ευρωπαϊκές αγορές. Κύριος στόχος του οι… καρδιές όλων των φίλων της ρετρό σχεδίασης, μίας τάσης στους δύο τροχούς, που έχει γιγαντωθεί τα τελευταία χρόνια. Η νέα της πρόταση δεν αντιγράφει κανένα άλλο scooter, δεν δανείζεται καν γραμμές από μοντέλα ορόσημα της κατηγορίας. Το Aroma φαντάζει 100% αυθεντικό και την ίδια στιγμή απολύτως ξεχωριστό. Σούπερ χαριτωμένο από όποια μεριά και αν το κοιτάξεις και ιδιαίτερα προσεγμένο στις λιτές λεπτομέρειές του. Οι καμπύλες και ο κύκλος ως γεωμετρικό σχήμα κυριαρχούν, οι αναλογίες βρίσκονται σε αρμονία, ενώ οι γωνίες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί. Πολύ όμορφο και λιτό το πίσω μέρος, ενώ μπροστά ξεχωρίζει η μεγάλη καλαίσθητη χρωμιωμένη γρίλια.

Πάνω από αυτή το τιμόνι με το μεγάλο σε μέγεθος φωτιστικό σώμα φέρει ανάλογου μεγέθους χρωμιωμένο κάλυμμα με το ανάγλυφο σήμα της Daelim. Η ποιότητα κατασκευής και η συναρμολόγηση του Aroma είναι ιδιαίτερα προσεγμένη. Το Aroma είναι ένα ιδιαίτερα μαζεμένο σε διαστάσεις scooter, φτιαγμένο για να κινείται σαν αίλουρος στο αστικό τοπίο. Η αίσθηση που δίνει το Aroma όταν βρίσκεσαι στη σέλα του είναι ότι ζυγίζει το πολύ… πενήντα κιλά, με τα πόδια να φτάνουν κάτω με χαρακτηριστική άνεση. Ο πίνακας οργάνων είναι λιτός και όμορφος. Αποθηκευτικό χώρο θα βρείτε κάτω από τη σέλα του Aroma ικανό να δεχτεί ένα jet κράνος και κάποια ακόμη μικροπράγματα, ενώ στην περιοχή της ποδιάς υπάρχει και ανοιχτή θήκη για τα πράγματα που χρειάζεστε άμεσα. 

Το μέγεθος της σέλας βρίσκεται σε πολύ καλά επίπεδα και πάνω της θα βολευτούν άνετα δύο άτομα μέσου αναστήματος με τον συνεπιβάτη να έχει στη διάθεσή του και πρακτική χειρολαβη. Το πλαίσιο είναι ατσάλινο σωληνωτό, για την ανάρτηση του πίσω τροχού έχει χρησιμοποιηθεί ένα αμορτισέρ, ενώ για τον εμπρός τροχό έχει χρησιμοποιηθεί ένα συμβατικό πιρούνι. Στον τομέα των φρένων το Aroma φέρει ένα δίσκο εμπρός με δαγκάνα δύο εμβόλων και ένα μικρών διαστάσεων ταμπούρο πίσω, ενώ οι τροχοί είναι 12 και 10 ιντσών εμπρός και πίσω αντίστοιχα. Το κέντρο της πόλης είναι το πεδίο δράσης του Aroma και σε αυτό το πεδίο το scooter της Daelim πραγματικά διαπρέπει. Δίνει την αίσθηση ότι ζυγίζει το πολύ πενήντα κιλά. Αυτό το βοηθά να πηγαίνει ταχύτατα ανάμεσα στα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα και να κρατά ταυτόχρονα τον αναβάτη του εντελώς ξεκούραστο, αφού απαιτεί μηδαμινή προσπάθεια για να αλλάξει κατεύθυνση και να ελιχθεί.

Τα μέγιστα σε αυτό συνεισφέρουν και οι μικροί τροχοί που έχουν ελάχιστη αδράνεια, ενώ οι αναρτήσεις τα καταφέρνουν στις περισσότερες των περιπτώσεων πολύ καλά και δεν θα κοπανήσουν τους επιβαίνοντες. Στον γρήγορο τρόπο με τον οποίο κινείται το Aroma βοηθά σημαντικά και ο πολιτισμένος κινητήρας του. Οι επιδόσεις που προσφέρει είναι πολύ καλές, λόγω και της καλής συνεργασίας με το CVT κιβώτιο και στο φανάρι θα ξεκολλήσετε με ασφάλεια από τα σταματημένα αυτοκίνητα. Το Aroma ακολουθεί με χαρακτηριστική άνεση την κίνηση της πόλης και κρατά πολύ εύκολα ταχύτητες της τάξης των 80-90 χλμ./ώρα. Με αυτές τις ταχύτητες τα φρένα κάνουν συνδυαστικά πολύ καλή δουλειά. Ακόμη και στον αυτοκινητόδρομο πάνω στη σέλα του scooter της Daelim δεν πρόκειται να νιώσετε ανασφάλεια, παρόλο που δεν φτιάχτηκε για να περάσει εκεί το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του. Η τελική των 110 χλμ./ώρα έρχεται σχετικά εύκολα με ένα άτομο στη σέλα, ενώ με την ίδια ευκολία μπορείτε να διατηρήσετε μια “κατοστάρα” και να φτάσετε γρήγορα στον προορισμό σας με το scooter να παραμένει απόλυτα σταθερό σε αυτές τις ταχύτητες παρά το μικρό του μεταξόνιο.
 

 

?????????? - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ