net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος net.mototriti.gr Testbook τεύχος
  • 1.459 ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ
    Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Share

Test μεταχειρισμένων

Test μεταχειρισμένων
Yamaha TDM 900 ABS
Από το καλό… στο καλύτερο!
yamaha t, yamaha tdm - Oταν βρίσκεσαι στην κορυφή της κατηγορίας σου και έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού, τι περισσότερο χρειάζεσαι για να
Oταν βρίσκεσαι στην κορυφή της κατηγορίας σου και έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη του αγοραστικού κοινού, τι περισσότερο χρειάζεσαι για να "απογειωθείς"; Mα, φυσικά, μια μικρή, αλλά ουσιαστική αλλαγή! Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε η Yamaha και το προϊόν της σκέψης αυτής είναι το νέο TDM 900 με σύστημα ABS.
Η προσπάθεια βελτίωσης ενός άρτιου και εμπορικά επιτυχημένου μοντέλου είναι μια πολύ δύσκολη διαδικασία, αλλά η Yamaha φαίνεται πως τα κατάφερε μια χαρά. Χωρίς να υποκύψει στο παιχνίδι του εντυπωσιασμού. Κράτησε το νέο TDM ακριβώς όπως ήταν το περσινό μοντέλο και πρόσθεσε μόνο το ABS, ανεβάζοντας ακόμη ψηλότερα τον πήχυ στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας. Πρόκειται για μια σωστή κίνηση, που είναι πολύ πιθανόν να βρει την ανταπόκριση του αγοραστικού κοινού και θα μεταφραστεί σε ακόμη περισσότερες πωλήσεις. Η σειρά των TDM εξελίσσεται, λοιπόν, με στόχο να πείσει και τους πιο δύσπιστους για την αξία της και να καθιερωθεί στη συνείδηση όλων μας σαν ένα λογότυπο-θρύλος της Υamaha, παίρνοντας τη θέση που της αξίζει δίπλα σε εκείνες των XT, YZF και FZR. Δεν θα μπορούσε βέβαια να γίνει και αλλιώς, καθώς μια τέτοια αναγνώριση "επιτάσσει" η 14χρονη επιτυχημένη πορεία των TDM. To πρώτο μοντέλο παρουσιάστηκε το μακρινό 1991 και ουσιαστικά δεν εντάχθηκε σε κάποια κατηγορία, αλλά δημιούργησε μια νέα. Το design του -δια χειρός Glynn Kerr- αποτέλεσε θέμα συζήτησης και ήταν σχεδιασμένο ώστε να μπορεί να καλύπτει κάθε είδους χρηστική ανάγκη του αναβάτη του, από καθημερινή μετακίνηση μέσα στην πόλη, μέχρι τουρισμό μεγάλων αποστάσεων και συντηρητική διάσχιση χωματόδρομου. Πάνω σε αυτή τη φιλοσοφία στηρίχθηκαν και τα μετέπειτα μοντέλα, με τις αλλαγές που έχουν γίνει να μην αφορούν το "χαρακτήρα" της μοτοσικλέτας, αλλά την αισθητική της πλευρά προκειμένου να ανταποκρίνεται στην εξέλιξη των σχεδιαστικών προτύπων κάθε εποχής. Σημαντικοί σταθμοί στην εξέλιξη των TDM είναι δίχως άλλο τα έτη 1996 και 2002. Το 1996, η μοτοσικλέτα άλλαξε ριζικά, φέροντας ανανεωμένη εμφάνιση, ενώ εκμεταλλευόμενη τα στοιχεία που της κληροδότησε το προηγούμενο μοντέλο ξεκίνησε την αξιοσημείωτη εμπορική της σταδιοδρομία. Το 2002 είναι η χρονιά της μεγάλης αλλαγής, καθώς ο άνεμος ανανέωσης συμπαρέσυρε και τον κινητήρα, του οποίου η χωρητικότητα αυξήθηκε στα 897 κ.εκ., γεφυρώνοντας έτσι το χάσμα και χτυπώντας στα ίσια τον ανταγωνισμό των 1.000 κ.εκ.

 
 Yamaha TDM 900 ABS
Κινητήρας
Πλαίσιο/αναρτήσεις/φρένα
Εμφάνιση/ποιότητα κατασκευής
Θέση αναβάτη/συνεπιβάτη
Οδηγώντας
Συμπέρασμα