net.mototriti.gr τεύχος net.mototriti.gr Scooter τεύχος

Τη νέα μοτοσικλέτα με την οποία θα τρέει στο Dakar του 2014 παρουσίασε και επίσημα η Honda.

Αν και μοιάζει με το περσινο το νέο μοντέλο είναι ολοκαίνουριο σύμφωνα με την Team HRC.

Το 2ο στάδιο των δοκιμών του νέου CRF450 Rally ξεκινά με τη συμμετοχή του στο Μαροκινό Rally στις 13 Οκτωβρίου.

Πέρσι ήταν η πρώτη φορά που η Honda συμμετείχε επίσημα στο Dakar έπειτα από 24 χρόνια αποχής.

Honda: Και επίσημα το νέο CRF450 RALLY

Τις επίσημες φωτογραφίες της μοτοσικλέτας που θα διεκδικήσει τη νίκη στο Dakar του 2014, έδωσε η Honda στη δημοσιότητα. Ολοκαίνουριο το CRF450 Rally με στόχο την κορυφή.

 
Η ιαπωνική εταιρία επέστρεψε πέρσι στον θρυλικό αγώνα αντοχής με την επίσημη αγωνιστική της ομάδα Team HRC, έπειτα από 24 χρόνια αποχής, εφοδιάζοντας τους επίσημους αναβάτες της με ειδικά τροποποιημένο CRF450Χ που βασιζόταν στο μοντέλο παραγωγής. H ιαπωνική εταιρία είχε μεγάλες βλέψεις για το περσινό Dakar, ωστόσο, ο δυνατός ανταγωνισμός δεν της επέτρεψε να διεκδικήσει τη νίκη
 
Φέτος η Honda στοχεύει ξανά στην κορυφή του βάθρου και για να το πετύχει αυτό σχεδίασε από την αρχή το CRF450 RALLY με βάση τα δεδομένα που συνέλεξε από τους αναβάτες της  πέρσι. Στα δεδομένα περιλαμβάνονται φυσικά και εκείνα από τυς μηχανικούς της εταιρίας που έχουν να κάνουν με την απόδοση του κινητήρα, την αεροδυναμική της μοτοσικλέτας την ανθεκτικότητα των μηχανικών μερών κ.α. Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τη Honda,  ένα ολοκαίνουριο CRF450 Rally απόλυτα προσαρμοσμένο στις ακραίες συνθήκες του Rally Dakar.

Η Team HRC δεν ανακοίνωσε λεπτομέρειες σχετικά με το νέο μοντέλο που δοκιμάστηκε εντατικά από τους αναβάτες της μέσα στον Αύγουστο και το μόνο που μπορούμε να διακρίνουμε εμείς είναι η ελαφρώς διαφορετική σχεδίαση των πλαϊνών πλαστικών και της προστατευτικής ποδιάς σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Το νέο CRF450 Rally θα δοκιμαστεί και στο Μαροκινό Rally που θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου στο οποίο θα συμμετέχουν και οι πέντε αναβάτες που θα λάβουν μέρος στο ερχόμενο Dakar ώστε να συγκεντρωθούν ακόμη περισσότερα στοιχεία για την εξέλιξη της μοτοσικλέτας.

 

HONDA - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ: ΝΕΕΣ ΤΙΜΕΣ - ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ